Parelcouscous met spinazie en kastanjechampignons

met vegan worstjes

25-30 min
Vegan

Bereiding


1 Bak de parelcouscous in een scheutje olijfolie in een koekenpan 3-4 min op middelhoog vuur totdat ze goudbruin kleuren. Voeg dan het water toe aan de pan en roer door. Kook de parelcouscous nog 10-12 min totdat ze gaar zijn.
2 Snijd de ui doormidden en vervolgens in halve ringen en snijd de kastanjechampignons in plakken. Bak de ui samen met de knoflook(uitgeperst) in een scheutje olijfolie in een ruime koekenpan 3-4 min op laag vuur.
3 Draai het vuur van de pan met de ui omhoog en voeg de kastanjechampignons toe aan de pan. Bak 4-5 min mee op hoog vuur. Voeg dan de spinazie toe aan de pan en vekruimel het boiullonblokje eroverheen. Schenk wat water over de spinazie heen laat al roerend slinken.
4 Giet de parelcouscous(indien nodig) af en voeg toe aan de pan met de kastanjechampignons en de spinazie.
5 Verhit opnieuw olijfolie in de pan van de parelcouscous en bak de vegan worstjes 2-3 min rondom aan.
6 Breng de parelcouscous op smaak met peper en zout en serveer met de vegan worstjes.

Wat we sturen

2 pers. 3 4 pers. 4 5 pers. Eenheid Ingrediƫnt
150 225 300 gr parelcouscous
200 300 400 gr spinazie
125 200 250 gr kastanjechampignons
1 1,5 2 st ui
1 1,5 2 st teentje knoflook
0,5 0,75 1 st groentebouillon
0,5 0,75 1 bakje vegan worstjes