met vegan worstjes
1 | Bak de parelcouscous in een scheutje olijfolie in een koekenpan 3-4 min op middelhoog vuur totdat ze goudbruin kleuren. Voeg dan het water toe aan de pan en roer door. Kook de parelcouscous nog 10-12 min totdat ze gaar zijn. | |||||||
2 | Snijd de ui doormidden en vervolgens in halve ringen en snijd de kastanjechampignons in plakken. Bak de ui samen met de knoflook(uitgeperst) in een scheutje olijfolie in een ruime koekenpan 3-4 min op laag vuur. | |||||||
3 | Draai het vuur van de pan met de ui omhoog en voeg de kastanjechampignons toe aan de pan. Bak 4-5 min mee op hoog vuur. Voeg dan de spinazie toe aan de pan en vekruimel het boiullonblokje eroverheen. Schenk wat water over de spinazie heen laat al roerend slinken. | |||||||
4 | Giet de parelcouscous(indien nodig) af en voeg toe aan de pan met de kastanjechampignons en de spinazie. | |||||||
5 | Verhit opnieuw olijfolie in de pan van de parelcouscous en bak de vegan worstjes 2-3 min rondom aan. | |||||||
6 | Breng de parelcouscous op smaak met peper en zout en serveer met de vegan worstjes. | |||||||
2 pers. | 3 4 pers. | 4 5 pers. | Eenheid | Ingrediƫnt |
150 | 225 | 300 | gr | parelcouscous |
200 | 300 | 400 | gr | spinazie |
125 | 200 | 250 | gr | kastanjechampignons |
1 | 1,5 | 2 | st | ui |
1 | 1,5 | 2 | st | teentje knoflook |
0,5 | 0,75 | 1 | st | groentebouillon |
0,5 | 0,75 | 1 | bakje | vegan worstjes |