en sperziebonen
1 | Verwarm de oven voor op 200 graden. Maak de marinade voor de speklappen: meng de olie, gedroogde Italiaanse kruiden, balsamicoazijn, mosterd, peper en zout door elkaar. Meng de speklappen door de marinade en zet even opzij. | ||||
2 | Was de aardappels en verwijder eventuele oneffenheden. Snijd de aardappels in blokjes en dop de sperziebonen. | ||||
3 | Verwijder de onderkant van de prei en snijd in grote staafjes tot aan het groene blad. Halveer de prei staafjes en was in een vergiet. Doe de aardappels, sperziebonen en prei in een kom en besprenkel met olie. | ||||
4 | Verdeel de speklappen, aardappels en groenten over een met bakpapier beklede bakplaat en bak in 30-35 minuten af in de oven tot de speklappen en de aardappels goudbruin zijn. | ||||
Ingrediƫnt | 2 pers. | 3-4 pers. | 4-5 pers. | Eenheid |
Speklapjes | 200 | 300 | 400 | gr |
Peterselie | 0,5 | 0,75 | 1 | bosje |
Italiaanse kruiden | 4 | 6 | 8 | gr |
Aardappels | 500 | 750 | 1000 | gr |
Prei | 0,75 | 1 | 1,5 | st |
Sperziebonen | 200 | 300 | 400 | gr |
Ingrediƫnt | 2 pers. | 3-4 pers. | 4-5 pers. | Eenheid |
Olijfolie |
|
|
|
|
Peper & zout |
|
|
|
|
Balsamicoazijn | 1 | 1,5 | 2 | el |
Mosterd | 1 | 1,5 | 2 | tl |
Oven, Bakplaat
Energie (KJ) 2462, Energie (kcal) 590, Eiwit (g) 24, Koolhydraten (g) 53, Waarvan suikers (g) 6, Vetten totaal (g) 29, Waarvan verzadigd (g) 11, Vezels (g) 9, Zout (g) 0
Dit gerecht bevat geen allergenen.*
*Kan sporen van andere allergenen bevatten.