Paksoi stamppot en Oosterse kip

met ketjap-gember saus

30-35 min
Kip

Bereiding

1 Breng een pan water aan de kook voor de aardappels. Schil de aardappels, snijd in gelijkmatige stukken en was ze goed. Kook de aardappels 20-25 min totdat ze gaar zijn.
2 Snijd de kipdijfilet in reepjes en de rode peper fijn. Rasp de gember boven een kom en voeg de knoflook (geperst), ketjap en rode peper toe. Meng de kip erdoorheen en laat even marineren.
3 Snijd de ui fijn en bak 2-3 min, in een scheutje olijfolie in een koekenpan. Voeg de kip in marinade toe en bak 4-5 min op hoog vuur totdat het gaar is. Voeg het water toe, draai het vuur lager en laat het iets inkoken tot een saus.
4 Snijd de paksoi in fijne reepjes, spoel af in een vergiet en laat uitlekken. Snijd de rode paprika in blokjes en de lente ui in ringetjes.
5 Giet de aardappels af, vang een kopje kookvocht op en doe terug in de pan. Stamp de aardappels tot een puree en roer de paksoi en de paprika erdoorheen. Voeg eventueel wat kookvocht toe om de puree zachter te maken. Breng op smaak met peper en zout.
6 Verdeel de stamppot over de borden, serveer met de kip in ketjap-gembersaus en bestrooi met de lente ui.

Wat we sturen

Ingrediƫnt 2 pers. 3-4 pers. 4-5 pers. Eenheid
Aardappels 600 900 1200 gr
Kipdijfilet 200 300 400 gr
Rode peper 0.5 0.75 1 st
Gember 0.5 0.75 1 teen
Knoflook 1 1.5 2 st
Ui 1 1.5 2 st
Paksoi 1 1.5 2 st
Rode paprika 0.5 0.75 1 st
Lente ui 1 1.5 2 st

Wat je zelf in huis moet hebben

Ingrediƫnt 2 pers. 3-4 pers. 4-5 pers.
Ketjap (el) 4 6 8
Olijfolie


Water (ml) 100 150 200
Peper & zout


Kookgerei

Kookpan, Koekenpan

Voedingswaarde

Energie (KJ) 3108, Energie (kcal)  742, Eiwit (g) 33, Koolhydraten (g) 99, waarvan suikers (g) 17, Vetten totaal (g) 22, waarvan verzadigd (g) 5, Vezels (g) 9, Zout (g) 3

Allergenen

Dit gerecht bevat: Gluten, soja*

*Kan sporen van andere allergenen bevatten.