met ketjap-gember saus
1 | Breng een pan water aan de kook voor de aardappels. Schil de aardappels, snijd in gelijkmatige stukken en was ze goed. Kook de aardappels 20-25 min totdat ze gaar zijn. | ||||
2 | Snijd de kipdijfilet in reepjes en de rode peper fijn. Rasp de gember boven een kom en voeg de knoflook (geperst), ketjap en rode peper toe. Meng de kip erdoorheen en laat even marineren. | ||||
3 | Snijd de ui fijn en bak 2-3 min, in een scheutje olijfolie in een koekenpan. Voeg de kip in marinade toe en bak 4-5 min op hoog vuur totdat het gaar is. Voeg het water toe, draai het vuur lager en laat het iets inkoken tot een saus. | ||||
4 | Snijd de paksoi in fijne reepjes, spoel af in een vergiet en laat uitlekken. Snijd de rode paprika in blokjes en de lente ui in ringetjes. | ||||
5 | Giet de aardappels af, vang een kopje kookvocht op en doe terug in de pan. Stamp de aardappels tot een puree en roer de paksoi en de paprika erdoorheen. Voeg eventueel wat kookvocht toe om de puree zachter te maken. Breng op smaak met peper en zout. | ||||
6 | Verdeel de stamppot over de borden, serveer met de kip in ketjap-gembersaus en bestrooi met de lente ui. | ||||
Ingrediƫnt | 2 pers. | 3-4 pers. | 4-5 pers. | Eenheid |
Aardappels | 600 | 900 | 1200 | gr |
Kipdijfilet | 200 | 300 | 400 | gr |
Rode peper | 0.5 | 0.75 | 1 | st |
Gember | 0.5 | 0.75 | 1 | teen |
Knoflook | 1 | 1.5 | 2 | st |
Ui | 1 | 1.5 | 2 | st |
Paksoi | 1 | 1.5 | 2 | st |
Rode paprika | 0.5 | 0.75 | 1 | st |
Lente ui | 1 | 1.5 | 2 | st |
Ingrediƫnt | 2 pers. | 3-4 pers. | 4-5 pers. |
Ketjap (el) | 4 | 6 | 8 |
Olijfolie |
|
|
|
Water (ml) | 100 | 150 | 200 |
Peper & zout |
|
|
|
Kookpan, Koekenpan
Energie (KJ) 3108, Energie (kcal) 742, Eiwit (g) 33, Koolhydraten (g) 99, waarvan suikers (g) 17, Vetten totaal (g) 22, waarvan verzadigd (g) 5, Vezels (g) 9, Zout (g) 3
Dit gerecht bevat: Gluten, soja*
*Kan sporen van andere allergenen bevatten.