Steak Frites met een snelle Bearnaise saus

en broccoli

25-30 min
Rund

Bereiding


1 Haal de biefstuk uit de koelkast. Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de aardappels goed en snijd ze in parten. Verdeel de aardappels vervolgens over een bakplaat met bakpapier en besprenkel met wat olijfolie. Roosterde aardappelparten 25-30 min in de oven totdat ze gaar en krokant zijn.
2 Breng een pan water aan de kook voor de broccoli. Snijd de broccoli in roosjes en voeg toe aan de pan. Kook de broccoli 6-8 min totdat ze beetgaar zijn.
3 Verhit een scheutje olijfolie in een ruime koekenpan op hoog vuur. Bestrooi de biefstuk met peper en zout en bak 2-3 min per kant op middelhoog vuur. Haal de biefstukken vervolgens uit de pan, wikkel in aluminiumfolie en laat 5 min rusten.
4 Zet de pan van de biefstuk opnieuw op het fornuis en zet het vuur laag. Voeg de crème fraîche, de mosterd en de rode wijnazijn toe aan de pan en laat al roerend zachtjes verwarmen. Snijd de dragon fijn en roer door de Bearnaisesaus heen. Breng op smaak met peper en zout.
5 Snijd de biefstuk in dunne plakjes en serveer met de snelle Bearnaisesaus, de aardappelpartjes en de broccoli.

Wat we sturen

2 pers. 3 4 pers. 4 5 pers. Eenheid Ingrediënt
200 300 400 gr biefstuk
0,5 0,75 1 bakje crème fraîche
0,5 0,75 1 st mosterd
1 1 1 bosje dragon
500 750 1000 gr aardappels
1 1,5 2 stonkjes broccoli

Wat je zelf in huis moet hebben

Hoeveel Ingrediënt
1 1,5 2 Rode wijnazijn (el)