met sushirijst
1 | Voeg de sushirijst samen met het water toe aan een pan en breng aan de kook. Draai het vuur omlaag en laat de sushirijst met de deksel op de pan in 10-12 min zachtjes gaar koken. Haal de pan vervolgens van het fornuis en laat nog 6-8 min staan. | ||||
2 | Snijd de ui fijn en pers de knoflook uit. Rasp de gember met een fijne rasp. Verhit een klein scheutje olie in een ruime koekenpan of wokpan en fruit de ui, knoflook en gember 2-3 min aan op laag vuur. Draai vervolgens het vuur omhoog en voeg het rundergehakt toe aan de pan. Bak in 3-4 min rul. | ||||
3 | Schil ondertussen de winterpeen met een dunschiller, snijd hem in de lengte in vieren en vervolgens in blokjes. Snijd de komkommer doormidden en verwijder de zaadlijsten met een lepel. Snijd de komkommer vervolgens in dunne boogjes. Was de paksoi en snijd in grove repen. | ||||
4 | Voeg de groente toe aan de pan met het rundergehakt en bak al roerend 4-5 min mee op hoog vuur. Breng de Beef Bulgogi op smaak met de sojasaus, sriracha, peper en zout. | ||||
5 | Snijd de lente ui in ringen. Bestrooi de Bulgogi met de lente ui en de sesamzaadjes en serveer met de sushirijst. | ||||
Ingrediƫnt | 2 pers. | 3-4 pers. | 4-5 pers. | Eenheid |
Sushirijst | 200 | 300 | 400 | gr |
Ui | 1 | 1,5 | 2 | st |
Knoflook | 1 | 1,5 | 2 | teen |
Gember | 0,5 | 0,75 | 1 | st |
Rundergehakt | 200 | 300 | 400 | gr |
Winterpeen | 1 | 1,5 | 2 | st |
Komkommer | 1 | 1,5 | 2 | st |
Shanghai paksoi | 0,5 | 0,75 | 1 | st |
Sriracha | 1 | 1,5 | 2 | st |
Lente ui | 1 | 1,5 | 2 | st |
Witte sesamzaadjes | 10 | 15 | 20 | gr |
Ingrediƫnt | 2 pers. | 3-4 pers. | 4-5 pers. | Eenheid |
Water | 300 | 450 | 600 | ml |
Olijfolie |
|
|
|
|
Sojasaus | 2 | 3 | 4 | el |
Peper & zout |
|
|
|
|
Kookpan, Koeken- of Wokpan
Energie (kcal) 764, Eiwit (g) 32, Koolhydraten (g) 96, Koolhydraten waarvan suikers (g) 10, Vetten totaal (g) 26, Vetten waarvan verzadigd (g) 9, Vezels (g) 7, Zout (g) 3
Dit gerecht bevat: Soja, Sesam*
*Kan sporen van andere allergenen bevatten.