Orzo met zongedroogde tomaten

met gekleurde tomaatjes en burrata

20-25 min
Vega

Bereiding

1 Breng water aan de kook voor de orzo. Kook de orzo gaar volgens de instructies op de verpakking.
2 Snipper de ui fijn. Snijd de courgette in halve maantjes. Laat de zongedroogde tomaten uitlekken en snijd in reepjes.
3 Verhit olie in een ruime koeken- of hapjespan. Fruit de ui 1-2 min op laag vuur en voeg vervolgens de courgette en gekleurde cherrytomaatjes toe. Bak 4-6 min op middelhoog vuur. Ris ondertussen de blaadjes tijm van de takjes. Voeg de helft van de tijmblaadjes aan de pan met groenten toe en breng verder op smaak met peper en zout.
4 Snijd de burrata in stukken en rasp de Italiaanse kaas fijn. Roer de orzo, zongedroogde tomaat en wat Italiaanse kaas door de pan met groenten. Schep de orzo op en verdeel stukjes burrata over de borden. Breng verder op smaak met de overige tijm en Italiaanse kaas.

Wat we sturen

Ingrediƫnt 2 pers. 3-4 pers. 4-5 pers. Eenheid
orzo 170 250 340 gr
ui 1 1.5 2 st
courgette 1 1.5 2 st
zongedroogde tomaten 0.5 0.75 1 potje
gekleurde cherrytomaatjes 200 300 400 gr
tijm 1 1 1 bosje
burrata 0.5 0.75 1 bol
Italiaanse kaas 1 1.5 2 blokje

Wat je zelf in huis moet hebben

Ingrediƫnt
olijfolie
peper & zout

Kookgerei

Kookpan, Koeken- of Hapjespan

Voedingswaarde


per portie
Energie (KJ) 3137
Energie (kcal) 746
Eiwit (g) 29
Koolhydraten (g) 103
Koolhydraten waarvan suikers (g) 34
Vetten totaal (g) 21
Vetten waarvan verzadigd (g) 9
Vezels (g) 15
Zout (g) 3

Allergenen

Gluten, Melk