Rooseval traybake met groene asperges

met varkensworstjes, pompoen en sperziebonen

+ 30 min oventijd
15-20 min

Bereiding

1 Verwarm de oven op 200 graden. Was de rooseval aardappels en snijd evt oneffenheden weg. Snijd de aardappels in gelijke stukken.
2 Dop de sperzieboontjes en snijd de harde uiteindes van de groene asperges af. Meng in een kommetje de knoflook (uitgeperst) en olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.
3 Bekleed een bakplaat met bakpapier of pak een ovenschaal. Verdeel de rooseval aardappels, sperziebonen, groene asperges en pompoenblokjes over de plaat of schaal. Besprenkel met de knoflookolie en hussel door elkaar. Verdeel de rozemarijn door de traybake en leg de varkens braadworsten op de groenten.
4 Plaats de traybake 30-35 min in de oven. Prik met een vork of alle groenten gaar zijn en serveer direct.

Wat we sturen

Ingrediƫnt 2 pers. 3-4 pers. 4-5 pers. Eenheid
rooseval aardappels 500 750 1000 gr
sperziebonen 200 300 400 gr
groene asperges 100 150 200 gr
knoflook 1 1.5 2 teen
pompoenblokjes 100 150 200 gr
rozemarijn 1 1 1 bosje
varkens braadworst 200 300 400 gr

Wat je zelf in huis moet hebben

Ingrediƫnt 2 pers. 3-4 pers. 4-5 pers.
olijfolie (el) 2 3 4
peper & zout


Kookgerei

Oven

Voedingswaarde


per portie
Energie (KJ) 2598
Energie (kcal) 622
Eiwit (g) 27
Koolhydraten (g) 56
Koolhydraten waarvan suikers (g) 5
Vetten totaal (g) 30
Vetten waarvan verzadigd (g) 9
Vezels (g) 10
Zout (g) 1