met knolselderij en wilde rijst
1 | Breng water aan de kook voor de wilde rijst. Kook de rijst gaar volgens de instructies op de verpakking. | ||||
2 | Schil de winterpeen en knolselderij met een dunschiller. Snijd de knolselderij in blokjes van 1 x 1 cm en de winterpeen in halve maantjes. Snipper de ui fijn. Schil en rasp de gember fijn. Snijd de kipdijfilet in blokjes. | ||||
3 | Verhit de boter in een ruime koeken- of hapjespan. Fruit de ui, gember en knoflook (uitgeperst) 1-2 min op laag vuur. Voeg de kipblokjes en specerijen toe. Bak 3-5 min mee op middelhoog vuur. Voeg dan ook de knolselderij en winterpeen toe en laat 5-6 min mee garen. | ||||
4 | Voeg de tomatenpuree toe en fruit aan. Schenk dan ook de kookroom in de pan en laat 8-10 min pruttelen op laag vuur. Hak ondertussen de koriander fijn. | ||||
5 | Serveer de Butter Chicken met de wilde rijst en garneer met verse koriander. | ||||
Ingrediƫnt | 2 pers. | 3-4 pers. | 4-5 pers. | Eenheid |
wilde rijstmix | 170 | 250 | 340 | gr |
winterpeen | 1 | 1.5 | 2 | st |
knolselderij | 0.5 | 0.75 | 1 | st |
ui | 0.5 | 0.75 | 1 | st |
gember | 0.5 | 0.75 | 1 | st |
kipdijfilet | 200 | 300 | 400 | gr |
knoflook | 1 | 1.5 | 2 | teen |
garam masala & komijn | 4 | 6 | 8 | gr |
tomatenpuree | 2 | 3 | 4 | el |
kookroom | 170 | 250 | 350 | ml |
koriander | 1 | 1 | 1 | bosje |
Ingrediƫnt | 2 pers. | 3-4 pers. | 4-5 pers. |
olijfolie |
|
|
|
peper & zout |
|
|
|
boter (el) | 2 | 3 | 4 |
Kookpan, Koeken- of Hapjespan |
|
per portie |
Energie (KJ) | 3627 |
Energie (kcal) | 866 |
Eiwit (g) | 33 |
Koolhydraten (g) | 91 |
Koolhydraten waarvan suikers (g) | 10 |
Vetten totaal (g) | 38 |
Vetten waarvan verzadigd (g) | 21 |
Vezels (g) | 15 |
Zout (g) | 1 |
Selderij, Sulfiet |