X Butter Chicken

met knolselderij en wilde rijst

35-40 min
Kip

Bereiding

1 Breng water aan de kook voor de wilde rijst. Kook de rijst gaar volgens de instructies op de verpakking.
2 Schil de winterpeen en knolselderij met een dunschiller. Snijd de knolselderij in blokjes van 1 x 1 cm en de winterpeen in halve maantjes. Snipper de ui fijn. Schil en rasp de gember fijn. Snijd de kipdijfilet in blokjes.
3 Verhit de boter in een ruime koeken- of hapjespan. Fruit de ui, gember en knoflook (uitgeperst) 1-2 min op laag vuur. Voeg de kipblokjes en specerijen toe. Bak 3-5 min mee op middelhoog vuur. Voeg dan ook de knolselderij en winterpeen toe en laat 5-6 min mee garen.
4 Voeg de tomatenpuree toe en fruit aan. Schenk dan ook de kookroom in de pan en laat 8-10 min pruttelen op laag vuur. Hak ondertussen de koriander fijn.
5 Serveer de Butter Chicken met de wilde rijst en garneer met verse koriander.

Wat we sturen

Ingrediƫnt 2 pers. 3-4 pers. 4-5 pers. Eenheid
wilde rijstmix 170 250 340 gr
winterpeen 1 1.5 2 st
knolselderij 0.5 0.75 1 st
ui 0.5 0.75 1 st
gember 0.5 0.75 1 st
kipdijfilet 200 300 400 gr
knoflook 1 1.5 2 teen
garam masala & komijn 4 6 8 gr
tomatenpuree 2 3 4 el
kookroom 170 250 350 ml
koriander 1 1 1 bosje

Wat je zelf in huis moet hebben

Ingrediƫnt 2 pers. 3-4 pers. 4-5 pers.
olijfolie


peper & zout


boter (el) 2 3 4

Kookgerei

Kookpan, Koeken- of Hapjespan

Voedingswaarde


per portie
Energie (KJ) 3627
Energie (kcal) 866
Eiwit (g) 33
Koolhydraten (g) 91
Koolhydraten waarvan suikers (g) 10
Vetten totaal (g) 38
Vetten waarvan verzadigd (g) 21
Vezels (g) 15
Zout (g) 1

Allergenen

Selderij, Sulfiet