Zoete aardappel traybake

met speklapjes en Italiaanse kruiden

+ 35 min oventijd
15-20 min
Varken

Bereiding

1 Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de zoete aardappels en verwijder eventuele oneffenheden. Snijd de zoete aardappels in stukken. Schil de rode biet en snijd ook in stukken. Halveer de cherrytomaatjes.
2 Haal de speklapjes uit de verpakking. Smeer in met wat olie en verdeel de gedroogde oregano en knoflook (uitgeperst) over de speklapjes heen.
3 Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel de zoete aardappels en groenten over de plaat. Besprenkel met wat olie en breng op smaak met peper en zout. Hussel de aardappels en groenten door elkaar en leg de speklapjes erbovenop. Schuif de plaat in de voorverwarmde oven en bak de traybake 30-35 min.
4 Haak de plaat uit de oven en prik met een vork in de aardappels en groenten of deze gaar zijn. Zijn de nog te hard? Zet de plaat dan nog 5-10 min in de oven tot de groenten gaar zijn.

Wat we sturen

Ingrediƫnt 2 pers. 3-4 pers. 4-5 pers. Eenheid
witte zoete aardappel 0.5 0.75 1 st
oranje zoete aardappel 1 1.5 2 st
rode biet 1 1.5 2 st
cherrytomaatjes 250 375 500 gr
speklapjes 200 300 400 gr
gedroogde oregano 4 6 8 gr
knoflook 1 1.5 2 teen

Wat je zelf in huis moet hebben

Ingrediƫnt
olijfolie
peper & zout

Kookgerei

Oven

Voedingswaarde


per portie
Energie (KJ) 2869
Energie (kcal) 689
Eiwit (g) 21
Koolhydraten (g) 56
Koolhydraten waarvan suikers (g) 20
Vetten totaal (g) 40
Vetten waarvan verzadigd (g) 13
Vezels (g) 9
Zout (g) 0

Allergenen

-