met frisse komkommersalade
1 | Verwarm de oven voor op 200 graden. Hak de walnoten heel fijn en doe in een ruime kom. | ||||
2 | Snijd de varkenshaas indien gewenst in de lengte doormidden zodat je twee platte stukken krijgt. Smeer de varkenshaas in met de honing en breng op smaak met peper en zout. Haal door de verkruimelde walnoten en druk goed aan. Bak de varkenshaas op een met bakpapier beklede bakplaat 20-30 min in de oven. Houd 20 min aan als je de varkenshaas in de lengte doormidden hebt gesneden. | ||||
3 | Breng een pan met water aan de kook voor de udonnoedels. Kook de noedels volgens de instructies op de verpakking. | ||||
4 | Snijd de broccoli in kleine roosjes. Verwijder de uiteindes van de prei en snijd deze in de lengte doormidden. Was onder de kraan eventueel vuil tussen de bladeren weg en snijd daarna in halve ringen. Snijd de rode peper fijn, verwijder de zaadjes om het gerecht minder pittig te maken. Snijd de lente ui in schuine ringetjes. | ||||
5 | Verhit de olie in een wokpan en fruit de rode peper 1-2 min op laag vuur. Voeg de broccoli en prei toe en wok 4-5 min op middelhoog vuur. Giet de noedels af en roer samen met de ketjap door de groenten heen. | ||||
6 | Schaaf de komkommer in de lengte in dunne plakken met een dunschiller of kaasschaaf. Meng in een saladekom met de azijn en breng op smaak met peper en zout. Haal de varkenshaas uit de oven en snijd in plakken. | ||||
7 | Serveer de woknoedels met plakken varkenshaas en frisse komkommersalade. Garneer het gerecht met de gesneden lente ui. Eet smakelijk! | ||||
Ingrediƫnt | 2 pers. | 3 pers. | 4 pers. | 5 pers. | Eenheid |
Varkenshaas | 200 | 300 | 400 | 500 | gr |
Walnoten | 20 | 30 | 40 | 50 | gr |
Udonnoedels | 150 | 225 | 300 | 375 | gr |
Broccoli | 0,75 | 1 | 1,5 | 2 | st |
Prei | 0,75 | 1 | 1,5 | 2 | st |
Lente ui | 0,4 | 0,6 | 0,8 | 1 | st |
Komkommer | 0,4 | 0,6 | 0,8 | 1 | st |
Rode peper | 0,4 | 0,6 | 0,8 | 1 | st |
Ingrediƫnt | 2 pers. | 3 pers | 4 pers | 5 pers. |
Honing (el) | 1 | 1,5 | 2 | 2,5 |
Ketjap (el) | 2 | 3 | 4 | 5 |
Witte wijnazijn (el) | 1 | 1,5 | 2 | 2,5 |
Olijfolie |
|
|
|
|
Peper en zout |
|
|
|
|
Oven, Kookpan, Wokpan
Energie (KJ) 3095, Energie (kcal) 742, Eiwit (g) 38, Koolhydraten (g) 83, Waarvan suikers (g) 17, Vetten (g) 27, Waarvan verzadigd (g) 4, Vezels (g) 11, Zout (g) 4
Dit gerecht bevat: Gluten, Soja, Noten *
* Kan sporen van andere allergenen bevatten.