met Thaise komkommersalade
1 | Pers de knoflook uit en doe de helft in een ruime kom. Snijd de rode peper fijn (verwijder eventueel de zaadjes), hak de suikerpinda’s en een deel van de koriander grof en doe bij de knoflook in de kom. Pers de limoen hier over uit, voeg de sojasaus toe en roer door. | ||||
2 | Snijd de komkommer door de helft en schraap de zaadlijsten eruit met een lepel, snijd de komkommer vervolgens in halve maantjes. Schil de winterpeen met een dunschiller. Snijd vervolgens in dunne reepjes. Dit kan met een mes maar ook met een spirelli of mandoline. Voeg samen met de komkommer toe aan de kom. Roer goed door en laat de komkommersalade lekker intrekken. | ||||
3 | Breng een pan water aan de kook voor de basmatririjst en bereid de rijst volgens de instructies op de verpakking. | ||||
4 | Verhit een scheutje olie in een wok of koekenpan. Bak de runderreepjes samen met de rest van de knoflook en de ketjap op hoog vuur in 4-5 min gaar, roer regelmatig. Breng op smaak met peper en zout. | ||||
5 | Serveer de rijst met de runderreepjes en komkommersalade. Bestrooi met wat blaadjes koriander en serveer direct. | ||||
Ingrediënt | 2 pers. | 3-4 pers. | 4-5 pers. | Eenheid |
knoflook | 1 | 1.5 | 2 | teen |
rode peper | 0.5 | 0.75 | 1 | st |
suikerpinda's | 20 | 30 | 40 | gr |
koriander | 1 | 1 | 1 | bosje |
limoen | 1 | 1.5 | 2 | st |
komkommer | 1 | 1.5 | 2 | st |
winterpeen | 1 | 1.5 | 2 | st |
basmatirijst | 170 | 250 | 340 | gr |
runderreepjes | 200 | 300 | 400 | gr |
Ingrediënt | 2 pers. | 3-4 pers. | 4-5 pers. |
sojasaus (el) | 1 | 1.5 | 2 |
olijfolie |
|
|
|
ketjap (el) | 2 | 3 | 4 |
peper & zout |
|
|
|
Kookpan, Wok- of Koekenpan |
Energie (KJ) 2657, Energie (kcal) 636, Eiwit (g) 31, Koolhydraten (g) 90, waarvan suikers (g) 11, Vetten totaal (g) 15, waarvan verzadigd (g) 4, Vezels (g) 6, Zout (g) 3
Pinda, Soja, Gluten |