Zoete aardappelplaat met feta-yoghurtsaus

met gekruide kikkererwten

30-35 min
Vega

Bereiding

1 Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de zoete aardappels en snijd in de lengte doormidden. Snijd vervolgens in halve maantjes van ongeveer 1 cm dik. Halveer de cherrytomaatjes.
2 Meng in een kom de kikkererwten met de specerijen en 1-2 el olie. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Bekleed een bakplaat met bakpapier of vet een ovenschaal in. Verdeel de zoete aardappel, cherrytomaatjes en kikkererwten hier oven uit en plaats 25-30 min in de oven.
3 Maak ondertussen de feta-yoghurtdip: Roer de yoghurt los, prak de feta fijn en pers het sap van de citroen uit. Voeg de yoghurt, feta en het citroensap toe aan een hoge kom. Mix met een staafmixer tot een gladde dip. Breng eventueel op smaak met wat peper en zout.
4 Pluk de blaadjes munt van de takjes. Haal de bakplaat of ovenschaal uit de oven. Schep wat dip op en verdeel de muntblaadjes over de plaat. Serveer direct.

Wat we sturen

Ingrediƫnt 2 pers. 3-4 pers. 4-5 pers. Eenheid
zoete aardappel 2 3 4 st
cherrytomaatjes 200 300 400 gr
kikkererwten 200 300 400 gr
gerookte paprikapoeder, gemalen komijn & kurkuma 4 6 8 gr
yoghurt 2 3 4 el
feta 100 150 200 gr
citroen 0.5 0.75 1 st
munt 1 1 1 bosje

Wat je zelf in huis moet hebben

Ingrediƫnt
olijfolie
peper & zout

Kookgerei

Oven, Staafmixer

Voedingswaarde

Energie (KJ) 2833, Energie (kcal) 676, Eiwit (g) 19, Koolhydraten (g) 88, Koolhydraten waarvan suikers (g) 23, Vetten totaal (g) 18, Vetten waarvan verzadigd (g) 5, Vezels (g) 17, Zout (g) 1

Allergenen

Melk