met een eitje
1 | Snijd de ui in grove stukken. Snijd de kipdijfilet in blokjes. Schil de aardappels en snijd in blokjes van 2x2 cm. | ||||
2 | Breng het water aan de kook in de waterkoker. Schenk in een (hoge) kom en laat de maggiblokjes hierin oplossen. Dop de sperzieboontjes en snijd doormidden. | ||||
3 | Verhit olie in een ruime koeken- of hapjespan. Fruit de ui 1-2 min op laag vuur. Voeg vervolgens de kipdijfilet toe en bak 4-5 min op middelhoog vuur mee tot de kip dichtgeschroeid is. Voeg dan ook de aardappels, garam masala en tomatenpuree toe. Schenk wat bouillon in de pan tot de aardappels en kip net niet onder staan. Breng aan de kook en laat op laag vuur 20-25 min zachtjes koken. Schenk steeds een beetje bouillon in de pan als het vorige is opgenomen. Voeg de laatste 15 min de sperziebonen toe. | ||||
4 | Breng ondertussen een pan met water aan de kook voor de eieren. Kook de eieren in 7-8 min middelhard. Spel na het koken af onder een koude kraan en pel de eieren. Verhit wat olie in een koekenpan en bak de eieren tot ze een krokant korstje hebben. Voeg vervolgens toe aan de pan met kip en groenten. | ||||
5 | Verhit een droge koekenpan. Verwarm de rotivellen 1 min aan weerskanten. Schep de roti met kip masala en eitje op het rotivel en serveer direct. | ||||
Ingrediƫnt | 2 pers. | 3-4 pers. | 4-5 pers. | Eenheid |
ui | 0.5 | 0.75 | 1 | st |
kipdijfilet | 200 | 300 | 400 | gr |
aardappels | 300 | 450 | 600 | gr |
maggiblokje | 1 | 1.5 | 2 | blokje |
sperziebonen | 200 | 300 | 400 | gr |
garam masala | 4 | 6 | 8 | gr |
tomatenpuree | 0.5 | 0.75 | 1 | blikje |
eieren | 2 | 3 | 4 | st |
roti vellen | 2 | 3 | 4 | st |
Ingrediƫnt | 2 pers. | 3-4 pers. | 4-5 pers. |
olijfolie |
|
|
|
peper & zout |
|
|
|
water (ml) | 300 | 450 | 600 |
Koeken- of Hapjespan(nen), Kookpan |
Energie (KJ) 3290, Energie (kcal) 784, Eiwit (g) 39, Koolhydraten (g) 88, Koolhydraten waarvan suikers (g) 8, Vetten totaal (g) 27, Vetten waarvan verzadigd (g) 6, Vezels (g) 9, Zout (g) 3
Selderij, Ei, Gluten |