met knapperige spitskool en Teriyakisaus
1 | Breng een pan met water aan de kook voor de udonnoedels. Kook de noedels volgens de instructies op de verpakking. Meng in een kommetje de sojasaus, bruine suiker, wijnazijn en de knoflook (uitgeperst) tot een Teriyakisaus en zet opzij. | ||||
2 | Verwijder de buitenste bladeren van de spitskool en snijd de harde onderkant eraf. Snijd de spitskool in reepjes. Snijd ook de rode paprika in reepjes. | ||||
3 | Verhit olie in een wokpan. Voeg de runderreepjes toe aan de pan en bak 4-5 min op middelhoog vuur. Breng op smaak met zout en peper. Voeg vervolgens de groenten toe en bak 3-4 min op hoog vuur. | ||||
4 | Giet de noedels af en roer met de Teriyakisaus door de wokpan met runderreepjes en groenten heen. Hak de peterselie fijn en strooi over de beef noedels met Teriyakisaus heen. Serveer direct. | ||||
Ingrediënt | 2 pers. | 3-4 pers. | 4-5 pers. | Eenheid |
Udonnoedels | 150 | 225 | 300 | gr |
Knoflook | 1 | 1,5 | 2 | st |
Spitskool | 0,5 | 0,75 | 1 | st |
Rode paprika | 0,5 | 0,75 | 1 | st |
Runderreepjes | 200 | 300 | 400 | gr |
Peterselie | 0,5 | 0,75 | 1 | bosje |
Ingrediënt | 2 pers. | 3-4 pers. | 4-5 pers. | Eenheid |
Olijfolie |
|
|
|
|
Peper & zout |
|
|
|
|
Sojasaus | 2 | 3 | 4 | el |
Honing | 1,5 | 2 | 3 | el |
Witte wijnazijn | 0,5 | 0,75 | 1 | el |
Kookpan, Wokpan |
Energie (kcal) 594, Eiwit (g) 37, Koolhydraten (g) 78, Koolhydraten waarvan suikers (g) 12, Vetten totaal (g) 14, Vetten waarvan verzadigd (g) 4, Vezels (g) 7, Zout (g) 3
Gluten, Soja, Sesam |