Citroenrisotto met kabeljauw

en courgette

30-35 min
Vis

Bereiding

1 Snipper de ui fijn. Snijd de courgette in de lengte doormidden en vervolgens in halve maantjes. Was de citroen en rasp wat van de schil. Snijd vervolgens doormidden en pers het sap uit.
2 Kook het water in een waterkoker en schenk in een (hoge) kom. Laat het bouillonblokje oplossen in het gekookte water en zet opzij.
3 Verhit olie in een ruime koeken- of hapjespan. Fruit de ui 1-2 min op laag vuur. Voeg de courgette toe en bak 2-3 min mee. Roer vervolgens de risottorijst door de groenten en bak 1 min mee tot de rijst glazig is. Blus af met een scheut bouillon en laat op laag vuur pruttelen tot de bouillon opgenomen is.
4 Voeg een nieuwe scheut bouillon toe en herhaal tot alle bouillon opgenomen is. Dit duur ongeveer 18-20 min. Blijf regelmatig roeren en proef of de risotto gaar is, is deze nog te hard, voeg dan nog een scheut water toe.
5 Bak ondertussen de kabeljauw. Haal de kabeljauw eerst door de bloem. Verhit vervolgens olie in een koekenpan en bak de kabeljauw 4-5 min op middelhoog vuur. Keer de filet en bak nog 2 min tot de vis gaar is.
6 Risotto gaar? Roer het citroensap en -rasp door de risotto heen. Hou wat rasp over voor de garnering. Breng de risotto op smaak met wat peper en zout. Leg de kabeljauw op de risotto en garneer met citroenrasp. Serveer direct.

Wat we sturen

Ingrediƫnt 2 pers. 3-4 pers. 4-5 pers. Eenheid
ui 0.5 0.75 1 st
courgette 1 1.5 2 st
citroen 0.5 0.75 1 st
groentebouillon 0.5 0.75 1 blokje
risottorijst 150 225 300 gr
kabeljauw 200 300 400 gr

Wat je zelf in huis moet hebben

Ingrediƫnt 2 pers. 3-4 pers. 4-5 pers.
water (ml) 500 750 1000
olijfolie


bloem (el) 2 3 4
peper & zout


Kookgerei

Rasp, Koeken- en/of Hapjespan

Voedingswaarde

Energie (kcal) 499, Eiwit (g) 26, Koolhydraten (g) 80, Koolhydraten waarvan suikers (g) 5, Vetten totaal (g) 7, Vetten waarvan verzadigd (g) 1, Vezels (g) 4, Zout (g) 1

Allergenen

Vis, Gluten