Bloemkoolcurry met mangochutney

en wilde rijst

25-30 min
Vega

Bereiding

1 Breng een pan water aan de kook voor de wilde rijst. Bereid de rijst volgens de instructies op de verpakking.
2 Snijd de bloemkool in kleine roosjes en de tomaten in blokjes. Verhit een scheutje olie in een ruime koekenpan en bak hierin de tomatenpuree samen met de tandoori specerijen 1-2 minuten op laag vuur.
3 Draai het vuur van de koekenpan omhoog en voeg de bloemkoolroosjes en de tomaten toe. Laat de groenten 3-4 min meebakken en voeg dan het water toe aan de pan. Laat nog 8-10 min zachtjes sudderen totdat de saus wat is ingedikt en de bloemkool gaar is. Breng de bloemkool curry op smaak met peper en zout.
4 Maak nu de mangochutney. Snijd hiervoor de sjalot en de rode peper fijn en schil en rasp de gember. Snijd twee langwerpige helften langs de pit van de mango af. Snijd voorzichtig een ruitpatroon in het vruchtvlees van de mangohelften en snijd de mangoblokjes vervolgens van de schil af.
5 Verhit een scheutje olie in een steelpannetje en fruit hierin de sjalot, rode peper en de gember een minuutje aan. Voeg vervolgens de mangoblokjes toe aan de pan en laat al roerend 4-5 min zachtjes meebakken.
6 Giet de wilde rijstmix af en verdeel over de borden. Schep de bloemkool curry bij de rijst en bestrooi met de blaadjes van de koriander. Serveer de bloemkool curry met de mangochutney.

Wat we sturen

Ingrediƫnt 2 pers. 3-4 pers. 4-5 pers. Eenheid
Wilde rijstmix 170 250 340 gr
Bloemkool 1 normale 1 normale 1 grote st
Tomaten 2 3 4 st
Tomatenpuree 1 1,5 2 el
Tandoori specerijen 4 6 8 gr
Ui 1 1.5 2 st
Rode peper 1 1.5 2 st
Gember 0,5 0,75 1 st
Mango 0,5 0,75 1 st
Koriander 0,5 0,75 1 bosje

Wat je zelf in huis moet hebben

Ingrediƫnt 2 pers. 3-4 pers. 4-5 pers.
Olijfolie


Peper & zout


Water (ml) 200 300 400

Kookgerei

Kookpan, Koekenpan, Steelpannetje

Voedingswaarde

Energie 517 kcal, Eiwit 15 g, Koolhydraten 94 g, waarvan suikers 24 g, Vetten totaal 7 g, waarvan verzadigd 1 g, Vezels 11 g, Zout 0 g

Allergenen

Sulfiet