en wilde rijst
1 | Breng een pan water aan de kook voor de wilde rijst. Bereid de rijst volgens de instructies op de verpakking. | ||||
2 | Snijd de bloemkool in kleine roosjes en de tomaten in blokjes. Verhit een scheutje olie in een ruime koekenpan en bak hierin de tomatenpuree samen met de tandoori specerijen 1-2 minuten op laag vuur. | ||||
3 | Draai het vuur van de koekenpan omhoog en voeg de bloemkoolroosjes en de tomaten toe. Laat de groenten 3-4 min meebakken en voeg dan het water toe aan de pan. Laat nog 8-10 min zachtjes sudderen totdat de saus wat is ingedikt en de bloemkool gaar is. Breng de bloemkool curry op smaak met peper en zout. | ||||
4 | Maak nu de mangochutney. Snijd hiervoor de sjalot en de rode peper fijn en schil en rasp de gember. Snijd twee langwerpige helften langs de pit van de mango af. Snijd voorzichtig een ruitpatroon in het vruchtvlees van de mangohelften en snijd de mangoblokjes vervolgens van de schil af. | ||||
5 | Verhit een scheutje olie in een steelpannetje en fruit hierin de sjalot, rode peper en de gember een minuutje aan. Voeg vervolgens de mangoblokjes toe aan de pan en laat al roerend 4-5 min zachtjes meebakken. | ||||
6 | Giet de wilde rijstmix af en verdeel over de borden. Schep de bloemkool curry bij de rijst en bestrooi met de blaadjes van de koriander. Serveer de bloemkool curry met de mangochutney. | ||||
Ingrediƫnt | 2 pers. | 3-4 pers. | 4-5 pers. | Eenheid |
Wilde rijstmix | 170 | 250 | 340 | gr |
Bloemkool | 1 normale | 1 normale | 1 grote | st |
Tomaten | 2 | 3 | 4 | st |
Tomatenpuree | 1 | 1,5 | 2 | el |
Tandoori specerijen | 4 | 6 | 8 | gr |
Ui | 1 | 1.5 | 2 | st |
Rode peper | 1 | 1.5 | 2 | st |
Gember | 0,5 | 0,75 | 1 | st |
Mango | 0,5 | 0,75 | 1 | st |
Koriander | 0,5 | 0,75 | 1 | bosje |
Ingrediƫnt | 2 pers. | 3-4 pers. | 4-5 pers. |
Olijfolie |
|
|
|
Peper & zout |
|
|
|
Water (ml) | 200 | 300 | 400 |
Kookpan, Koekenpan, Steelpannetje |
Energie 517 kcal, Eiwit 15 g, Koolhydraten 94 g, waarvan suikers 24 g, Vetten totaal 7 g, waarvan verzadigd 1 g, Vezels 11 g, Zout 0 g
Sulfiet |