Thaise kokos-zoete aardappelsoep

met pinda en koriander

25-30 min
Vega

Bereiding

1 Pel en snipper de ui. Schil de zoete aardappel en de winterpeen en snijd in blokjes van ongeveer 2 x 2 cm. Verwarm een scheutje olie in een diepe kookpan op laag vuur en fruit de ui, zoete aardappel en winterpeen tot de ui glazig is.
2 Pel en snijd de knoflook fijn. Voeg de fijngesneden knoflook, kurkuma en chilivlokken (naar smaak) toe aan de pan en bak 1 min mee. Voeg het water, het bouillonblokje, sojasaus, pindakaas en de helft van de kokosmelk toe en breng aan de kook. Laat 10 min zachtjes koken tot de zoete aardappel gaar is.
3 Breng intussen een pan met water aan de kook voor de noedels en kook deze volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
4 Zet een staafmixer in de pan met de zoete aardappel en de winterpeen en pureer heel kort tot een grove soep. Voeg de spinazie in delen toe aan de pan en roer door totdat deze volledig geslonken is.
5 Voeg de overige kokosmelk toe en breng de soep op smaak met peper en zout. Hak de pinda’s grof en pluk de blaadjes koriander van de steeltjes.
6 Serveer de kokos-zoete aardappelsoep in diepe kommen met de noedels erin en garneer met de pinda’s en blaadjes koriander naar smaak. Eet smakelijk!

Wat we sturen

Ingrediënt 2 pers.  3 pers.  4 pers.  5 pers.  Eenheid 
Ui  1 1,5 2 2,5 st
Knoflook 1 1,5 2 2,5 teen
Zoete aardappel 1 1,5 2 2,5 st
Kurkuma en chilivlokken 4 6 8 10 gr
Groentebouillonblokje 0,4 0,6 0,8 1 blokje
Spinazie 150 225 300 375 gr
Kokosmelk 200 300 400 500 ml
Pinda's 30 45 60 75 gr
Chinese mienoedels 170 250 340 420 gr
Koriander 0,4 0,6 0,8 1 bosje
Winterpeen 1 1,5 2 2,5 st



Wat je zelf in huis moet hebben

Ingrediënt 2 pers. 3 pers. 4 pers. 5 pers.
Olijfolie



Water (ml) 300 450 600 750
Sojasaus (el) 1 1,5 2 2,5
Pindakaas (el) 1 1,5 2 2,5
Peper & zout



Kookgerei

2x Kookpannen, Staafmixer

Voedingswaarde

Energie (kcal) 812, Eiwit (g) 21, Koolhydraten (g) 89, Koolhydraten waarvan suikers (g) 17, Vetten totaal (g) 38, Vetten waarvan verzadigd (g) 20, Vezels (g) 12, Zout (g) 3

Allergenen

Dit gerecht bevat: Gluten, Ei, Pinda, Soja.* 

*Kan sporen van andere allergenen bevatten.