met pinda en koriander
1 | Pel en snipper de ui. Schil de zoete aardappel en de winterpeen en snijd in blokjes van ongeveer 2 x 2 cm. Verwarm een scheutje olie in een diepe kookpan op laag vuur en fruit de ui, zoete aardappel en winterpeen tot de ui glazig is. | ||||
2 | Pel en snijd de knoflook fijn. Voeg de fijngesneden knoflook, kurkuma en chilivlokken (naar smaak) toe aan de pan en bak 1 min mee. Voeg het water, het bouillonblokje, sojasaus, pindakaas en de helft van de kokosmelk toe en breng aan de kook. Laat 10 min zachtjes koken tot de zoete aardappel gaar is. | ||||
3 | Breng intussen een pan met water aan de kook voor de noedels en kook deze volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. | ||||
4 | Zet een staafmixer in de pan met de zoete aardappel en de winterpeen en pureer heel kort tot een grove soep. Voeg de spinazie in delen toe aan de pan en roer door totdat deze volledig geslonken is. | ||||
5 | Voeg de overige kokosmelk toe en breng de soep op smaak met peper en zout. Hak de pinda’s grof en pluk de blaadjes koriander van de steeltjes. | ||||
6 | Serveer de kokos-zoete aardappelsoep in diepe kommen met de noedels erin en garneer met de pinda’s en blaadjes koriander naar smaak. Eet smakelijk! | ||||
Ingrediënt | 2 pers. | 3 pers. | 4 pers. | 5 pers. | Eenheid |
Ui | 1 | 1,5 | 2 | 2,5 | st |
Knoflook | 1 | 1,5 | 2 | 2,5 | teen |
Zoete aardappel | 1 | 1,5 | 2 | 2,5 | st |
Kurkuma en chilivlokken | 4 | 6 | 8 | 10 | gr |
Groentebouillonblokje | 0,4 | 0,6 | 0,8 | 1 | blokje |
Spinazie | 150 | 225 | 300 | 375 | gr |
Kokosmelk | 200 | 300 | 400 | 500 | ml |
Pinda's | 30 | 45 | 60 | 75 | gr |
Chinese mienoedels | 170 | 250 | 340 | 420 | gr |
Koriander | 0,4 | 0,6 | 0,8 | 1 | bosje |
Winterpeen | 1 | 1,5 | 2 | 2,5 | st |
Ingrediënt | 2 pers. | 3 pers. | 4 pers. | 5 pers. |
Olijfolie |
|
|
|
|
Water (ml) | 300 | 450 | 600 | 750 |
Sojasaus (el) | 1 | 1,5 | 2 | 2,5 |
Pindakaas (el) | 1 | 1,5 | 2 | 2,5 |
Peper & zout |
|
|
|
|
2x Kookpannen, Staafmixer
Energie (kcal) 812, Eiwit (g) 21, Koolhydraten (g) 89, Koolhydraten waarvan suikers (g) 17, Vetten totaal (g) 38, Vetten waarvan verzadigd (g) 20, Vezels (g) 12, Zout (g) 3
Dit gerecht bevat: Gluten, Ei, Pinda, Soja.*
*Kan sporen van andere allergenen bevatten.