met kippendij
1 | Verwarm de oven voor op 200 graden. | ||||
2 | Snijd de rode puntpaprika en de rode ui in grove stukken. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en pers de knoflook erboven uit. Besprenkel met wat olijfolie en breng op smaak met de paprikapoeder & oregano, peper en zout. Bak 20-25 min in de oven. | ||||
3 | Breng ondertussen twee pannen met water aan de kook. Kook de spaghetti volgens de instructies op de verpakking. Kook de kipdijfilet in de andere pan in 10-12 min gaar. Wanneer deze gaar is giet de kip dan af en pluk met twee vorken uit elkaar. | ||||
4 | Haal de groentes uit de oven en stop ze in een (hoge) kom. Pers de citroen uit in een kom en hak de rode peper fijn. Als je niet van al te pittig houdt, verwijder dan de zaadjes van de peper. Voeg het citroensap en de rode peper toe aan de kom met groentes en pureer tot een gladde saus. Voeg eventueel wat water toe om de saus wat dunner te maken. | ||||
5 | Verhit een ruime koekenpan op het vuur. Voeg de saus toe en breng langzaam aan de kook. Laat 3-4 min op laag vuur pruttelen. Halveer ondertussen de cherrytomaatjes. Voeg vervolgens de kip, kookroom en cherrytomaten toe en kook nog 5-7 min mee. Roer de spaghetti door de saus en serveer direct. Garneer met wat verse peterselie. | ||||
Ingrediƫnt | 2 pers. | 3-4 pers. | 4-5 pers. | Eenheid |
rode puntpaprika | 1 | 1.5 | 2 | st |
rode ui | 0.5 | 0.75 | 1 | st |
knoflook | 1 | 1.5 | 2 | teen |
paprikapoeder & oregano | 4 | 6 | 8 | gr |
spaghetti | 170 | 250 | 340 | gr |
kipdijfilet | 200 | 300 | 400 | gr |
citroen | 0.5 | 0.75 | 1 | st |
rode peper | 1 | 1.5 | 2 | st |
kookroom | 125 | 200 | 250 | ml |
cherrytomaten | 200 | 300 | 400 | gr |
peterselie | 1 | 1 | 1 | bosje |
Ingrediƫnt |
olijfolie |
peper & zout |
Oven, Kookpannen, Koekenpan |
Energie (kcal) 712, Eiwit (g) 33, Koolhydraten (g) 76, Koolhydraten waarvan suikers (g) 12, Vetten totaal (g) 29, Vetten waarvan verzadigd (g) 12, Vezels (g) 7, Zout (g) 0
Gluten, Melk |