met geroosterde focaccia
1 | Snijd de trostomaten in partjes. Snijd de Coeur de Boeuf in flinterdunne plakjes. Halveer de gekleurde tomaatjes. Snijd de rode ui in grove repen. Was de komkommer en snijd in de lengte in plakken/slierten met een dunschiller. | ||||
2 | Snijd de focaccia in plakken. Smeer aan beide kanten in met wat olijfolie. Rooster 2-3 min per kant in een koeken- of grillpan tot het een krokant laagje heeft. | ||||
3 | Verdeel de tomaten, komkommerslieren en rode ui over de borden. Trek de burrata uit elkaar en leg op de groenten. Besprenkel met de extra vierge olie en balsamicoazijn. Pluk de blaadjes basilicum van de takjes en verdeel over de salade heen. Breng verder op smaak met grof gemalen peper en zout. | ||||
4 | Serveer de Italiaanse burrata salade met de geroosterde focaccia. | ||||
Ingrediƫnt | 2 pers. | 3-4 pers. | 4-5 pers. | Eenheid |
trostomaten | 2 | 3 | 4 | st |
Coeur de Boeuf | 0.5 | 0.75 | 1 | st |
gekleurde tomaatjes | 100 | 150 | 200 | gr |
rode ui | 0.5 | 0.75 | 1 | st |
komkommer | 0.5 | 0.75 | 1 | st |
focaccia | 1 | 1.5 | 2 | st |
burrata | 1 | 1.5 | 2 | bol |
Thaise basilicum | 1 | 1 | 1 | bosje |
Ingrediƫnt | 2 pers. | 3-4 pers. | 4-5 pers. |
extra vierge olie (el) | 2 | 3 | 4 |
olijfolie |
|
|
|
balsamicoazijn (el) | 1 | 1.5 | 2 |
peper & zout |
|
|
|
Koeken- of Grillpan |
Energie (kcal) 627, Eiwit (g) 17, Koolhydraten (g) 40, waarvan suikers (g) 11, Vetten totaal (g) 46, waarvan verzadigd (g) 17, Vezels (g) 4, Zout (g) 1
Gluten, Melk |