met aardappel en kikkererwten
1 | Was de aardappels en snijd in gelijke stukken. Schil de winterpeen en snijd in halve maantjes. Snijd de aubergine in blokjes. Snijd de runder merguez open en schraap het vlees eruit met een vork. | ||||
2 | Verhit olie in een tajine of ruime hapjespan. Voeg de runder merguez en knoflook (uitgeperst) toe aan de pan. Bak 2-3 min op laag vuur. Voeg vervolgens de aardappel, winterpeen en aubergine toe. Verbrokkel het bouillonblokje boven de pan, voeg de specerijen toe en schenk het water erbij. Breng de tajine aan de kook en kook op laag vuur 18-20 min (met deksel op de pan/tajine). | ||||
3 | Giet de kikkererwten af en spoel af onder de koude kraan. Hak de peterselie fijn. | ||||
4 | Controleer of de groenten en aardappels gaar zijn door te prikken met een vork. Is alles gaar? Breng de tajine dan op smaak met peper en zout. Voeg de kikkererwten toe en warm 2-3 min mee. Serveer de tajine met verse peterselie. | ||||
Ingrediƫnt | 2 pers. | 3-4 pers. | 4-5 pers. | Eenheid |
aardappel | 500 | 750 | 1000 | gr |
winterpeen | 1 | 1.5 | 2 | st |
aubergine | 0.5 | 0.75 | 1 | st |
runder merquez | 200 | 300 | 400 | gr |
knoflook | 1 | 1.5 | 2 | teen |
kippenbouillon | 0.5 | 0.75 | 1 | blokje |
gemalen komijn, paprikpoeder & gemberpoeder | 4 | 6 | 8 | gr |
kikkererwten | 200 | 300 | 400 | gr |
peterselie | 1 | 1 | 1 | bosje |
Ingrediƫnt | 2 pers. | 3-4 pers. | 4-5 pers. |
olijfolie |
|
|
|
water (ml) | 400 | 600 | 800 |
peper & zout |
|
|
|
Tajine of Hapjespan |
Energie (kcal) 724, Eiwit (g) 29, Koolhydraten (g) 73, waarvan suikers (g) 8, Vetten totaal (g) 32, waarvan verzadigd (g) 9, Vezels (g) 14, Zout (g) 3
-