met peterselie
1 | Breng een pan met water aan de kook. Verbrokkel het bouillonblokje boven de pan. Kook de bulgur gaar volgens de aan wijzingen op de verpakking. | ||||
2 | Halveer de courgette, snijd vervolgens in halve maantjes. Snijd de rode paprika in grove stukken. Borstel de champignons schoon. | ||||
3 | Verhit olie in een wok- of hapjespan. Bak de courgette, paprika en champignons 8-10 min tot alle groenten gaar zijn. | ||||
4 | Verhit ondertussen olie in een andere pan. Voeg de runderreepjes en specerijen toe aan de pan en bak 5-6 min op middelhoog vuur. Voeg de tomatenpuree toe en eventueel een paar eetlepels water. Laat de runderreepjes in tomatensaus 3-4 min op laag vuur staan. | ||||
5 | Hak de peterselie fijn. Schep de bulgur op, schep de groenten hier overheen, gevolgd door de gekruide runderreepjes. Garneer met peterselie. Serveer de Mediterraanse bulgur direct. | ||||
Ingrediƫnt | 2 pers. | 3-4 pers. | 4-5 pers. | Eenheid |
groentebouillon | 0.5 | 0.75 | 1 | blokje |
bulgur | 150 | 225 | 300 | gr |
courgette | 0.5 | 0.75 | 1 | st |
rode paprika | 0.5 | 0.75 | 1 | st |
champignons | 100 | 150 | 200 | gr |
runderreepjes | 200 | 300 | 400 | gr |
gemalen komijn, gemalen koriander en gerookte paprikapoeder | 4 | 6 | 8 | gr |
tomatenpuree | 0.5 | 0.75 | 1 | blikje |
peterselie | 1 | 1 | 1 | bosje |
Ingrediƫnt |
olijfolie |
peper & zout |
Kookpan, Wok- of Hapjespan, Koekenpan |
Energie (KJ) 2205, Energie (kcal) 527, Eiwit (g) 32, Koolhydraten (g) 55, waarvan suikers (g) 6, Vetten totaal (g) 17, waarvan verzadigd (g) 4, Vezels (g) 12, Zout (g) 2
Gluten, Sulfiet |