Mediterraanse bulgur met gekruide runderreepjes

met peterselie

30-35 min
Rund

Bereiding

1 Breng een pan met water aan de kook. Verbrokkel het bouillonblokje boven de pan. Kook de bulgur gaar volgens de aan wijzingen op de verpakking.
2 Halveer de courgette, snijd vervolgens in halve maantjes. Snijd de rode paprika in grove stukken. Borstel de champignons schoon.
3 Verhit olie in een wok- of hapjespan. Bak de courgette, paprika en champignons 8-10 min tot alle groenten gaar zijn.
4 Verhit ondertussen olie in een andere pan. Voeg de runderreepjes en specerijen toe aan de pan en bak 5-6 min op middelhoog vuur. Voeg de tomatenpuree toe en eventueel een paar eetlepels water. Laat de runderreepjes in tomatensaus 3-4 min op laag vuur staan.
5 Hak de peterselie fijn. Schep de bulgur op, schep de groenten hier overheen, gevolgd door de gekruide runderreepjes. Garneer met peterselie. Serveer de Mediterraanse bulgur direct.

Wat we sturen

Ingrediƫnt 2 pers. 3-4 pers. 4-5 pers. Eenheid
groentebouillon 0.5 0.75 1 blokje
bulgur 150 225 300 gr
courgette 0.5 0.75 1 st
rode paprika 0.5 0.75 1 st
champignons 100 150 200 gr
runderreepjes 200 300 400 gr
gemalen komijn, gemalen koriander en gerookte paprikapoeder 4 6 8 gr
tomatenpuree 0.5 0.75 1 blikje
peterselie 1 1 1 bosje

Wat je zelf in huis moet hebben

Ingrediƫnt
olijfolie
peper & zout

Kookgerei

Kookpan, Wok- of Hapjespan, Koekenpan

Voedingswaarde

Energie (KJ) 2205, Energie (kcal) 527, Eiwit (g) 32, Koolhydraten (g) 55, waarvan suikers (g) 6, Vetten totaal (g) 17, waarvan verzadigd (g) 4, Vezels (g) 12, Zout (g) 2

Allergenen

Gluten, Sulfiet