met parelcouscous
1 | Breng een pan met water aan de kook voor de parelcouscous. Kook de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet na de kooktijd de parelcouscous af in een zeef en spoel af met koud water. | ||||
2 | Snijd de radijs in plakjes. Snijd de komkommer in de lengte doormidden, schraap met een lepel de zaadlijst eruit en snijd de komkommer in boogjes. Snijd de cherrytomaatjes in kwarten. | ||||
3 | Snijd de mango langs de pit doormidden. Snijd vervolgens in het vruchtvlees en ruitpatroon en keer het vruchtvlees naar buiten. Snijd de blokjes mango van de schil af. | ||||
4 | Hak de dille en peterselie fijn. Meng in een kommetje met de extra vierge olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Doe de radijs, komkommer, cherrytomaatjes en parelcouscous in een ruime saladekom. Roer de kruidenolie erdoorheen. Verkruimel de feta boven de salade. Verdeel de stukjes mango over de salade en serveer deze direct. | ||||
Ingrediƫnt | 2 pers. | 3-4 pers. | 4-5 pers. | Eenheid |
parelcouscous | 150 | 225 | 300 | gr |
radijs | 1 | 1.5 | 2 | bosje |
komkommer | 1 | 1.5 | 2 | st |
cherrytomaatjes | 100 | 150 | 200 | gr |
mango | 0.5 | 0.75 | 1 | st |
dille & peterselie | 1 | 1 | 1 | bosje |
feta | 100 | 150 | 200 | gr |
Ingrediƫnt | 2 pers. | 3-4 pers. | 4-5 pers. |
extra vierge olijfolie (el) | 1 | 1.5 | 2 |
peper & zout |
|
|
|
Kookpan |
Energie (KJ) 2397, Energie (kcal) 571, Eiwit (g) 18, Koolhydraten (g) 74, waarvan suikers (g) 19, Vetten totaal (g) 15, waarvan verzadigd (g) 4, Vezels (g) 6, Zout (g) 0
Gluten, Melk |