Pasta met kip en spinazie

met zongedroogde tomaatjes

25-30 min
Kip

Bereiding

1 Breng een pan met water aan de kook. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Vang bij het afgieten een kopje kookvocht op.
2 Snijd de tomaten in blokjes. Schep de zongedroogde tomaatjes uit het potje en snijd in reepjes. Snijd de kipfilet in blokjes. Breng op smaak met zout en peper. Snipper de ui fijn.
3 Verhit 1-2 el olie (van het potje zongedroogde tomaten) in een koeken- of hapjespan. Fruit de ui en knoflook (uitgeperst) 1-2 min op laag vuur. Voeg dan de kipfiletblokjes toe en bak 5-6 min op middelhoog vuur.
4 Roer de spinazie en tomaten door de pan met kip heen. Bak tot alle spinazie geslonken is. Roer vervolgens de pasta en zongedroogde tomaatjes door de pan heen. Voeg wat kookvocht toe om de pasta wat smeuïger te maken. Rasp de Italiaanse kaas fijn boven de pan en roer tot dit gesmolten is. Breng op smaak met peper en zout en serveer direct.

Wat we sturen

Ingrediënt 2 pers. 3-4 pers. 4-5 pers. Eenheid
volkoren penne 170 250 340 gr
tomaten 2 3 4 st
zongedroogde tomaat 0.5 0.75 1 potje
kipfilet 200 300 400 gr
ui 0.5 0.75 1 st
knoflook 1 1.5 2 teen
spinazie 200 300 400 gr
Italiaanse kaas 1 1.5 2 blokje

Wat je zelf in huis moet hebben

Ingrediënt
olijfolie
peper & zout

Kookgerei

Kookpan, Koeken- of Hapjespan, Rasp

Voedingswaarde

Energie (KJ) 3050, Energie (kcal) 723, Eiwit (g) 50, Koolhydraten (g) 92, waarvan suikers (g) 26, Vetten totaal (g) 14, waarvan verzadigd (g) 4, Vezels (g) 16, Zout (g) 3

Allergenen

Gluten, Melk