met zongedroogde tomaatjes
1 | Breng een pan met water aan de kook. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Vang bij het afgieten een kopje kookvocht op. | ||||
2 | Snijd de tomaten in blokjes. Schep de zongedroogde tomaatjes uit het potje en snijd in reepjes. Snijd de kipfilet in blokjes. Breng op smaak met zout en peper. Snipper de ui fijn. | ||||
3 | Verhit 1-2 el olie (van het potje zongedroogde tomaten) in een koeken- of hapjespan. Fruit de ui en knoflook (uitgeperst) 1-2 min op laag vuur. Voeg dan de kipfiletblokjes toe en bak 5-6 min op middelhoog vuur. | ||||
4 | Roer de spinazie en tomaten door de pan met kip heen. Bak tot alle spinazie geslonken is. Roer vervolgens de pasta en zongedroogde tomaatjes door de pan heen. Voeg wat kookvocht toe om de pasta wat smeuïger te maken. Rasp de Italiaanse kaas fijn boven de pan en roer tot dit gesmolten is. Breng op smaak met peper en zout en serveer direct. | ||||
Ingrediënt | 2 pers. | 3-4 pers. | 4-5 pers. | Eenheid |
volkoren penne | 170 | 250 | 340 | gr |
tomaten | 2 | 3 | 4 | st |
zongedroogde tomaat | 0.5 | 0.75 | 1 | potje |
kipfilet | 200 | 300 | 400 | gr |
ui | 0.5 | 0.75 | 1 | st |
knoflook | 1 | 1.5 | 2 | teen |
spinazie | 200 | 300 | 400 | gr |
Italiaanse kaas | 1 | 1.5 | 2 | blokje |
Ingrediënt |
olijfolie |
peper & zout |
Kookpan, Koeken- of Hapjespan, Rasp |
Energie (KJ) 3050, Energie (kcal) 723, Eiwit (g) 50, Koolhydraten (g) 92, waarvan suikers (g) 26, Vetten totaal (g) 14, waarvan verzadigd (g) 4, Vezels (g) 16, Zout (g) 3
Gluten, Melk |