Stamppot van aardpeer met geroosterde hazelnoten

met rucola en cherrytomaatjes

30-35 min
Vega

Bereiding

1 Verwarm de oven voor op 200 graden. Breng een ruime pan met water aan de kook. Schil de aardperen en aardappels. Snijd in stukken en kook 20-25 min tot ze gaar zijn.
2 Halveer de cherrytomaatjes. Doe in een ovenschaal, besprenkel met olie en breng op smaak met peper en zout. Plaats 15-20 min in de oven.
3 Rooster de hazelnoten in een koekenpan tot ze een beetje bruin kleuren.
4 Giet de aardpeer en -appel af. Laat even uitdampen en stamp dan fijn met een pureestamper. Voeg de Italiaanse kaas (geraspt) en een scheutje melk toe en roer tot een gladde puree. Roer vervolgens de rucola door de puree heen. Breng op smaak met peper en zout.
5 Hak de peterselie grof. Verdeel de cherrytomaatjes, hazelnoten en peterselie over de stamppot en serveer direct.

Wat we sturen

Ingrediƫnt 2 3 4 5 Eenheid
Aardpeer 400 600 800 1000 gr
Aardappels 500 750 1000 1250,0 gr
Cherrytomaatjes 200 300 400 500 gr
Hazelnoten bruin 40 60 80 100 gr
Rucola 50 75 100 125 bak
Peterselie 1 1 1 1 bosje
Italiaanse kaas 1 1,5 2 2,5 st

Wat je zelf in huis moet hebben

Ingrediƫnt
Olijfolie
Peper & zout
Melk

Kookgerei

Oven, Kookpan, Stamper

Voedingswaarde

Energie (KJ) 2232, Energie (kcal) 536, Eiwit (g) 14, Koolhydraten (g) 62, waarvan suikers (g) 9, Vetten totaal (g) 24, waarvan verzadigd (g) 5, Vezels (g) 10, Zout (g) 0

Allergenen

Noten, Melk