met rucola en cherrytomaatjes
1 | Verwarm de oven voor op 200 graden. Breng een ruime pan met water aan de kook. Schil de aardperen en aardappels. Snijd in stukken en kook 20-25 min tot ze gaar zijn. | ||||
2 | Halveer de cherrytomaatjes. Doe in een ovenschaal, besprenkel met olie en breng op smaak met peper en zout. Plaats 15-20 min in de oven. | ||||
3 | Rooster de hazelnoten in een koekenpan tot ze een beetje bruin kleuren. | ||||
4 | Giet de aardpeer en -appel af. Laat even uitdampen en stamp dan fijn met een pureestamper. Voeg de Italiaanse kaas (geraspt) en een scheutje melk toe en roer tot een gladde puree. Roer vervolgens de rucola door de puree heen. Breng op smaak met peper en zout. | ||||
5 | Hak de peterselie grof. Verdeel de cherrytomaatjes, hazelnoten en peterselie over de stamppot en serveer direct. | ||||
Ingrediƫnt | 2 | 3 | 4 | 5 | Eenheid |
Aardpeer | 400 | 600 | 800 | 1000 | gr |
Aardappels | 500 | 750 | 1000 | 1250,0 | gr |
Cherrytomaatjes | 200 | 300 | 400 | 500 | gr |
Hazelnoten bruin | 40 | 60 | 80 | 100 | gr |
Rucola | 50 | 75 | 100 | 125 | bak |
Peterselie | 1 | 1 | 1 | 1 | bosje |
Italiaanse kaas | 1 | 1,5 | 2 | 2,5 | st |
Ingrediƫnt |
Olijfolie |
Peper & zout |
Melk |
Oven, Kookpan, Stamper |
Energie (KJ) 2232, Energie (kcal) 536, Eiwit (g) 14, Koolhydraten (g) 62, waarvan suikers (g) 9, Vetten totaal (g) 24, waarvan verzadigd (g) 5, Vezels (g) 10, Zout (g) 0
Noten, Melk |