met ei en sperzieboontjes
1 | Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de roseval aardappels en snijd in gelijke stukken. Breng op smaak met peper, zout en wat olijfolie. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Rooster de aardappels 20-25 min in de oven. | ||||
2 | Breng nog een pan met water aan de kook. Dop de sperzieboontjes. Kook de sperziebonen en eieren 6-8 min. Giet het geheel af en laat de eieren schrikken onder de koude kraan. Laat de sperziebonen uitdampen. | ||||
3 | Snijd de radijs in dunne plakjes. Was de Romaine sla en snijd vervolgens in grove repen. Snijd de nectarine in partjes. | ||||
4 | Dressing: Pers de citroen uit boven een kommetje. Meng de grove mosterd en extra vierge olie erdoor. Breng op smaak met peper en zout. Klop de ingrediënten tot een dressing. | ||||
5 | Meng in een ruime saladekom de Romaine sla, sperziebonen, radijs, aardappels en dressing. Pel de eieren en snijd in partjes. Garneer de maaltijdsalade met ei en nectarine. | ||||
Ingrediënt | 2 pers. | 3-4 pers. | 4-5 pers. | Eenheid |
roseval aardappels | 500 | 750 | 1000 | gr |
sperziebonen | 100 | 150 | 200 | gr |
eieren | 2 | 3 | 4 | st |
radijs | 0.5 | 0.75 | 1 | bosje |
Romaine sla | 0.5 | 0.75 | 1 | st |
nectarine | 1 | 1.5 | 2 | st |
citroen | 0.5 | 0.75 | 1 | st |
Ingrediënt | 2 pers. | 3-4 pers. | 4-5 pers. |
grove mosterd (tl) | 1 | 1.5 | 2 |
extra vierge olie (el) | 1 | 1.5 | 2 |
peper & zout |
|
|
|
Kookpan(nen) |
Energie (KJ) 1483, Energie (kcal) 350, Eiwit (g) 18, Koolhydraten (g) 57, waarvan suikers (g) 7, Vetten totaal (g) 5, waarvan verzadigd (g) 2, Vezels (g) 11, Zout (g) 0
Ei, Mosterd |