Maaltijdsalade met roseval aardappel en nectarine

met ei en sperzieboontjes

25-30 min
Vega

Bereiding

1 Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de roseval aardappels en snijd in gelijke stukken. Breng op smaak met peper, zout en wat olijfolie. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Rooster de aardappels 20-25 min in de oven.
2 Breng nog een pan met water aan de kook. Dop de sperzieboontjes. Kook de sperziebonen en eieren 6-8 min. Giet het geheel af en laat de eieren schrikken onder de koude kraan. Laat de sperziebonen uitdampen.
3 Snijd de radijs in dunne plakjes. Was de Romaine sla en snijd vervolgens in grove repen. Snijd de nectarine in partjes.
4 Dressing: Pers de citroen uit boven een kommetje. Meng de grove mosterd en extra vierge olie erdoor. Breng op smaak met peper en zout. Klop de ingrediënten tot een dressing.
5 Meng in een ruime saladekom de Romaine sla, sperziebonen, radijs, aardappels en dressing. Pel de eieren en snijd in partjes. Garneer de maaltijdsalade met ei en nectarine.

Wat we sturen

Ingrediënt 2 pers. 3-4 pers. 4-5 pers. Eenheid
roseval aardappels 500 750 1000 gr
sperziebonen 100 150 200 gr
eieren 2 3 4 st
radijs 0.5 0.75 1 bosje
Romaine sla 0.5 0.75 1 st
nectarine 1 1.5 2 st
citroen 0.5 0.75 1 st

Wat je zelf in huis moet hebben

Ingrediënt 2 pers. 3-4 pers. 4-5 pers.
grove mosterd (tl) 1 1.5 2
extra vierge olie (el) 1 1.5 2
peper & zout


Kookgerei

Kookpan(nen)

Voedingswaarde

Energie (KJ) 1483, Energie (kcal) 350, Eiwit (g) 18, Koolhydraten (g) 57, waarvan suikers (g) 7, Vetten totaal (g) 5, waarvan verzadigd (g) 2, Vezels (g) 11, Zout (g) 0

Allergenen

Ei, Mosterd