met Pangrattato
1 | Snijd de aubergine en courgette in de lengte in dunne plakken. Verdeel over een snijplank en bestrooi met grof zout. Laat minimaal 5 min rusten en dep dan droog met een keukenpapiertje. | ||||
2 | Snipper de sjalot fijn. Verhit olie in een koekenpan. Fruit de sjalot 1-2 min op laag vuur. Voeg de tomatenblokjes toe en roer de orzo hierdoorheen. | ||||
3 | Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de mozzarella in plakjes en rasp de Italiaanse kaas fijn boven een kommetje. | ||||
4 | Verhit olie in een grillpan. Rooster de aubergine en courgetteplakken tot ze een beetje bruin zijn en/of een grillstreepje hebben. | ||||
5 | Vet een ovenschaal in. Verdeel een aantal plakken aubergine/courgette op de bodem van de ovenschaal. Schep hier wat van de tomatensaus met orzo overheen. Beleg dit met een beetje Italiaanse kaas en mozzarella. Leg hier weer een paar plakken aubergine of courgette overheen en herhaal tot alle ingrediënten op zijn. Eindig met een laagje kaas. Bestrooi met Italiaanse kruiden en plaats 20-25 min in de oven. | ||||
6 | Verhit een droge koekenpan. Voeg de panko en knoflook (uitgeperst) toe aan de koekenpan. Rooster de panko met knoflook tot het geheel knapperig is. | ||||
7 | Haal de Melanzane alla Parmigiana uit de oven en serveer met de Pangrattato. | ||||
Ingrediënt | 2 pers. | 3-4 pers. | 4-5 pers. | Eenheid |
aubergine | 1 | 1.5 | 2 | st |
courgette | 0.5 | 0.75 | 1 | st |
sjalot | 0.5 | 0.75 | 1 | st |
tomatenblokjes | 400 | 600 | 800 | gr |
orzo | 170 | 250 | 340 | gr |
mozzarella | 1 | 1.5 | 2 | bol |
Italiaanse kaas | 1 | 1.5 | 2 | blokje |
Italiaanse kruiden | 4 | 6 | 8 | gr |
panko | 20 | 30 | 40 | gr |
knoflook | 1 | 1.5 | 2 | teen |
Ingrediënt |
olijfolie |
peper & zout |
Koekenpan(nen), Oven, Rasp, Grillpan |
Energie (KJ) 2534, Energie (kcal) 602, Eiwit (g) 32, Koolhydraten (g) 77, waarvan suikers (g) 8, Vetten totaal (g) 17, waarvan verzadigd (g) 10, Vezels (g) 8, Zout (g) 1
Melk, Gluten |