Broodje met Zweedse gehaktballetjes

met snelle salade

30-35 min
Rund
Varken

Bereiding

1 Verwarm de oven voor op 200 graden. Meng in een kom het gehakt, de panko, yoghurt en specerijen. Breng op smaak met wat peper en zout. Kneed samen tot een grote bal en maak hier vervolgens kleine gehaktballetjes van.
2 Snipper de ui fijn. Verhit olie in een ruime koekenpan. Fruit de ui op laag vuur 1-2 min. Voeg dan de gehaktballetjes toe en bak 4-5 min rondom aan op middelhoog vuur. Zet het vuur lager en voeg 1-2 el water toe. Laat de gehaktballetjes in 8-10 min op laag vuur helemaal gaar worden. Voeg nog een paar keer 1-2 el water toe als de pan droog is.
3 Maak ondertussen de salade: Schil de winterpeen met een dunschiller. Snijd vervolgens in hele dunne reepjes. Dit kan met een mes, maar ook met een spirelli of mandoline. Halveer de komkommer in de lengte. Schraap de zaadlijst eruit met een lepeltje en snijd de komkommer in boogjes. Meng de veldsla, komkommer en winterpeen in een saladekom. Hou wat veldsla en komkommer achter als beleg op het broodje. Breng de salade op smaak met wat witte wijnazijn en extra vierge olijfolie.
4 Bak de Surinaamse puntjes in 1-2 min af in de oven. Snijd open en beleg met wat veldsla en komkommer. Verdeel de Zweedse balletjes over de puntjes en serveer met de salade.

Wat we sturen

Ingrediënt 2 pers. 3 pers. 4 pers. 5 pers. Eenheid
Half om halfgehakt 200 300 400 500 gr
Panko  20 30 40 50 gr
Yoghurt  0,4 0,6 0,8 1 bakje
Ui  0,5 0,75 1 1,25 st
Nootmuskaat en gerooke paprikapoeder 4 6 8 10 gr
Surinaamse punten 2 3 4 5 st
Veldsla 75 100 125 150 gr
Komkommer 0,5 0,75 1 1,25 st
Winterpeen 0,5 0,75 1 1,25 st

Wat je zelf in huis moet hebben

Ingrediënt 2 pers. 3 pers 4 pers 5 pers.
Olijfolie



Peper en zout



Witte wijnazijn naar smaak naar smaak
naar smaak
naar smaak

Extra vierge olie

naar smaak
naar smaak
naar smaak
naar smaak

Kookgerei

Oven, Koekenpan

Voedingswaarde

Energie (KJ) 2309, Energie (kcal) 555, Eiwit (g) 32, Koolhydraten (g) 39, waarvan suikers (g) 7, Vetten totaal (g) 29, waarvan verzadigd (g) 11, Vezels (g) 5, Zout (g) 1

Allergenen

Dit gerecht bevat: Gluten, Melk, Sulfiet* 

*Kan sporen van andere allergenen bevatten.