Gehaktballetjes in sesamsaus met sushirijst

met komkommer en paksoi

30-35 min
Rund

Bereiding

1 Breng de sushirijst samen met het water in een kookpan aan de kook. Draai het vuur omlaag en laat de sushirijst met de deksel op de pan 10-12 min zachtjes koken totdat de rijst gaar is. Voeg indien nodig gedurende de kooktijd wat extra water toe aan de pan.
2 Pers de knoflook uit en schil en rasp de gember. Snijd de lente ui fijn. Doe het rundergehakt in een ruime kom en voeg de helft van de lente ui, knoflook, gember en peper en zout toe aan de kom. Kneed de ingrediënten door het gehakt heen en vorm er kleine gehaktballetjes van
3 Verhit een scheutje olie in een koekenpan en fruit de resterende knoflook en gember hierin aan. Voeg de gehaktballetjes toe aan de pan en bak rondom bruin. Laat 6-8 min zachtjes bakken totdat het gehakt gaar is. Voeg hierna de ketjap en sojasaus toe aan de pan. Bestrooi de gehaktballetjes met de sesamzaadjes.
4 Snijd de onderkant van de paksoi af en snijd de rest in stukken. Snijd de komkommer in de lengte doormidden en schraap de zaadlijsten er met een lepel uit. Snijd de komkommer vervolgens in kleine boogjes.
5 Verhit wat olie in een koekenpan en wok de paksoi in 4-5 min gaar. Serveer de sushirijst met de gehaktballetjes in sesamsaus en de paksoi en komkommer.

Wat we sturen

Ingrediënt 2 pers. 3-4 pers. 4-5 pers. Eenheid
sushirijst 200 300 400 gr
knoflook 1 1,5 2 teentje
lente ui 1 1,5 2 st
rundergehakt 200 300 400 gr
gember 0,5 0,75 1 st
sesamzaadjes 10 15 20 gr
paksoi 1 1,5 2 st
komkommer 0,5 1 1,5 st
lente ui 1 1,5 2 st

Wat je zelf in huis moet hebben

Ingrediënt 2 pers. 3-4 pers. 4-5 pers.
water (ml) 300 450 600
ketjap (el) 1 1,5 2
sojasaus (el) 2 3 4
olijfolie


peper & zout


Kookgerei

Kookpan, Koekenpan (2x)

Voedingswaarde

Energie (KJ) 2770, Energie (kcal) 658, Eiwit (g) 30, Koolhydraten (g) 86, waarvan suikers (g) 6, Vetten totaal (g) 20, waarvan verzadigd (g) 8, Vezels (g) 2, Zout (g) 3

Allergenen

Sesam, Soja