Eenpans orzo uit de oven

met cherrytomaten, broccoli en kastanjechampignons

45-50 min
Vega

Bereiding

1 Breng in de waterkoker water aan de kook en verwarm de oven voor op 200 graden.
2 Halveer de cherrytomaten en kastanjechampignons en snipper de ui. Voeg deze vervolgens samen met de broccoli roosjes toe aan een ovenschaal. Rits de rozemarijn en tijm van de takjes en voeg toe aan de ovenschaal samen met de olijfolie. Bak voor 15 minuten in de oven.
3 Schenk het kokende water in een hoge kom en laat hierin het bouillonblokje oplossen. Haal de ovenschaal uit de oven en voeg de orzo toe. Schenk hier vervolgens de bouillon bij en meng het geheel goed door elkaar. Plaats terug in de oven voor 20 minuten.
4 Wanneer de orzo alle bouillon heeft opgenomen en gaar is kan de geraspte kaas worden verdeeld over de schotel. Plaats het gerecht vervolgens nog 5 minuten in de oven totdat de kaas is gesmolten. Serveer direct.

Wat we sturen

Ingrediƫnt 2 pers. 3 pers. 4 pers. Eenheid
Cherrytomaten 200 300 400 gr
Kastanjechampignons 100 150 200 gr
Ui 1 1,5 2 st
Broccoliroosjes 100 200 400 gr
Rozemarijn, tijm 1 1 1 bosje
Groentebouillon 0,5 0,75 1 blokje
Orzo 170 250 340 gr
Geraspte kaas 50 100 150 gr

Wat je zelf in huis moet hebben

Ingrediƫnt 2 pers. 3 pers. 4 pers.
Olijfolie (el) 2 4 6
Water (ml) 400 575 780
Peper en zout


Kookgerei

Oven, Ovenschaal

Voedingswaarde

Energie (KJ) 2414, Energie (kcal) 575, Eiwit (g) 22, Koolhydraten (g) 71, waarvan suikers (g) 11, Vetten totaal (g) 21, waarvan verzadigd (g) 7, Vezels (g) 8, Zout (g) 2

Allergenen

Gluten, Melk