met cherrytomaten, broccoli en kastanjechampignons
1 | Breng in de waterkoker water aan de kook en verwarm de oven voor op 200 graden. | ||||
2 | Halveer de cherrytomaten en kastanjechampignons en snipper de ui. Voeg deze vervolgens samen met de broccoli roosjes toe aan een ovenschaal. Rits de rozemarijn en tijm van de takjes en voeg toe aan de ovenschaal samen met de olijfolie. Bak voor 15 minuten in de oven. | ||||
3 | Schenk het kokende water in een hoge kom en laat hierin het bouillonblokje oplossen. Haal de ovenschaal uit de oven en voeg de orzo toe. Schenk hier vervolgens de bouillon bij en meng het geheel goed door elkaar. Plaats terug in de oven voor 20 minuten. | ||||
4 | Wanneer de orzo alle bouillon heeft opgenomen en gaar is kan de geraspte kaas worden verdeeld over de schotel. Plaats het gerecht vervolgens nog 5 minuten in de oven totdat de kaas is gesmolten. Serveer direct. | ||||
Ingrediƫnt | 2 pers. | 3 pers. | 4 pers. | Eenheid |
Cherrytomaten | 200 | 300 | 400 | gr |
Kastanjechampignons | 100 | 150 | 200 | gr |
Ui | 1 | 1,5 | 2 | st |
Broccoliroosjes | 100 | 200 | 400 | gr |
Rozemarijn, tijm | 1 | 1 | 1 | bosje |
Groentebouillon | 0,5 | 0,75 | 1 | blokje |
Orzo | 170 | 250 | 340 | gr |
Geraspte kaas | 50 | 100 | 150 | gr |
Ingrediƫnt | 2 pers. | 3 pers. | 4 pers. |
Olijfolie (el) | 2 | 4 | 6 |
Water (ml) | 400 | 575 | 780 |
Peper en zout |
|
|
|
Oven, Ovenschaal
Energie (KJ) 2414, Energie (kcal) 575, Eiwit (g) 22, Koolhydraten (g) 71, waarvan suikers (g) 11, Vetten totaal (g) 21, waarvan verzadigd (g) 7, Vezels (g) 8, Zout (g) 2
Gluten, Melk