Chipolata fajita's met paprika, courgette en ui

met volkoren flatbreads

20-25 min
Varken

Bereiding

1 Verwarm de oven voor op 150 graden. Snijd de rode paprika, gele paprika en courgette in reepjes. Pel de ui en snijd deze in parten.
2 Meng de specerijen met een paar eetlepels olijfolie en verdeel dit over de paprika en courgette. Doe de groentes in een verhitte pan en bak voor 5-10 minuten.
3 Verhit in een lege koekenpan wat olijfolie en bak hierin de varkens chipolata worstjes in 6-8 minuten gaar. Snijd de koriander fijn.
4 Plaats de volkoren flatbreads voor 1-2 minuten in de voorverwarmde oven. Serveer de flatbread met de groentes en chipolata worstjes en top af met de koriander en zure room.

Wat we sturen

Ingrediƫnt 2 pers. 3 pers. 4 pers. Eenheid
Rode paprika 1 1,5 2 st
Gele paprika 0,5 0,75 1 st
Courgette 0,5 0,75 1 st
Rode ui  1 1,5 2 st
Specerijen, gerookte paprika, komijn oregano 4 6 8 gr
Varkens chipolata 200 300 400 gr
Koriander 1 1 1 bosje
Volkoren platbrood 4 6 8 gr
Zure room 0,5 0,75 1 st

Wat je zelf in huis moet hebben

Ingrediƫnt
Olijfolie
Peper & zout

Kookgerei

Oven, koekenpan

Voedingswaarde

Energie (KJ) 1895, Energie (kcal) 453, Eiwit (g) 26, Koolhydraten (g) 36, Waarvan suikers (g) 9, Vetten totaal (g) 22, Waarvan verzadigd (g) 8, Vezels (g) 9, Zout (g) 2

Allergenen

Dit gerecht bevat: Melk, Gluten*

*Kan sporen van andere allergenen bevatten.