Kipfilet met truffel aardappels uit de oven

en geroosterde wintergroenten

+ 30 min oventijd
15-20 min
Kip

Bereiding


1
Verwarm de oven voor op 200 graden. Pers de knoflook en rits de blaadjes van de rozemarijn en tijm. Meng in een kommetje de olijfolie met de knoflook en verse kruiden.

2
Schil de winterpeen en gele peen en snijd in stukken. Was vervolgens de truffel aardappels en snijd ze (met schil) in vieren. Snijd ook de champignons in vieren.

3
Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg de groentes, aardappelen en kipfilet hierop, breng op smaak met peper en zout. Bestrijk alles met de knoflook, kruiden olie.

4
Bak het geheel in de voorverwarmde oven voor 25-30 tot de kip en groentes gaar zijn.

Wat we sturen

Ingrediƫnt 2 pers. 3-4 pers. 4-5 pers. Eenheid
Tijm, rozemarijn 1 1 1 bosje
Knoflook 1 1,5 2 st
Truffel aardappel 400 600 800 gr
Winterpeen 1 1,5 2 st
Peen geel 1 1,5 2 st
Champignons 200 300 400 gr
Kipfilet 200 300 400 gr

Wat je zelf in huis moet hebben

Ingrediƫnt
Olijfolie
Peper & zout

Kookgerei

Oven

Voedingswaarde

Energie (KJ) 1763, Energie (kcal) 420, Eiwit (g) 26, Koolhydraten (g) 51, Waarvan suikers (g) 44, Vetten totaal (g) 9, Waarvan verzadigd (g) 3, Vezels (g) 5, Zout (g) 0