Kip gyros wraps

met spinazie yoghurtdip

20-25 min
Kip

Bereiding

1
Verwarm de oven op 160 graden. Snijd de kipdijfilet in blokjes en meng samen met de olijfolie, gyros specerijen en de knoflook (uitgeperst).

2
Snijd de tomaten, komkommer en rode ui in kleine blokjes en meng met de azijn

3
Snijd de prei in dunne ringen en spoel goed af. Bak de prei in een scheutje olijfolie in de koekenpan voor 3-4 minuten op hoog vuur. Voeg de spinazie toe en bak mee totdat deze is geslonken, laat het mengsel even afkoelen. Voeg samen met de yoghurt en de helft van de peterselie en dille toe aan een blender of hoge kom. Pureer samen tot een gladde saus en breng op smaak met peper en zout.

4
Verhit opnieuw olijfolie in een koekenpan en bak hierin de kipblokjes voor 6-8 minuten op middelhoog vuur. Doe de wraps voor 2-3 minuten in de oven.

5
Serveer Griekse kip gyros samen met de spinazie yoghurtdip en tomaten-komkommer salade. Eet smakelijk!

Wat we sturen

Ingrediƫnt 2 pers. 3 pers. 4 pers. 5 pers. Eenheid
Kipdijfilet 200 300 400 500 gr
Gyros specerijen 4 6 8 10 gr
Wraps 4 6 8 10 st
Tomaten 2 3 4 5 st
Komkommer 0,75 1 1,5 2 st
Yoghurt (sligro 476900) 0,4 0,6 0,8 1 bakje
Spinazie 150 225 300 375 gr
Rode ui middel 0,5 0,75 1 1,25 st
Peterselie, dille 0m4 0,6 0,8 1 bosje
Prei 0,5 0,75 1 1,25 st
Knoflook 1 1,5 2 2,5 teen

Wat je zelf in huis moet hebben

Ingrediƫnt 2 pers. 3 pers. 4 pers. 5. pers
Olijfolie (el) 2 3 4 5
Peper & zout



(Rode wijn) azijn (el) 2 3 4

Kookgerei

Koekenpan, Blender/staafmixer

Voedingswaarde

Energie (KJ) 2663, Energie (kcal) 635, Eiwit (g) 35, Koolhydraten (g) 56, Waarvan suikers (g) 11, Vetten totaal (g) 27, Waarvan verzadigd (g) 6, Vezels (g) 10, Zout (g) 2

Allergenen

Dit gerecht bevat: Gluten, Melk* 

*Kan sporen van andere allergenen bevatten.