met spinazie yoghurtdip
1 |
Verwarm de oven op 160 graden. Snijd de kipdijfilet in blokjes en meng samen met de olijfolie, gyros specerijen en de knoflook (uitgeperst). |
||||
2 |
Snijd de tomaten, komkommer en rode ui in kleine blokjes en meng met de azijn |
||||
3 |
Snijd de prei in dunne ringen en spoel goed af. Bak de prei in een scheutje olijfolie in de koekenpan voor 3-4 minuten op hoog vuur. Voeg de spinazie toe en bak mee totdat deze is geslonken, laat het mengsel even afkoelen. Voeg samen met de yoghurt en de helft van de peterselie en dille toe aan een blender of hoge kom. Pureer samen tot een gladde saus en breng op smaak met peper en zout. |
||||
4 |
Verhit opnieuw olijfolie in een koekenpan en bak hierin de kipblokjes voor 6-8 minuten op middelhoog vuur. Doe de wraps voor 2-3 minuten in de oven. |
||||
5 |
Serveer Griekse kip gyros samen met de spinazie yoghurtdip en tomaten-komkommer salade. Eet smakelijk! |
||||
Ingrediƫnt | 2 pers. | 3 pers. | 4 pers. | 5 pers. | Eenheid |
Kipdijfilet | 200 | 300 | 400 | 500 | gr |
Gyros specerijen | 4 | 6 | 8 | 10 | gr |
Wraps | 4 | 6 | 8 | 10 | st |
Tomaten | 2 | 3 | 4 | 5 | st |
Komkommer | 0,75 | 1 | 1,5 | 2 | st |
Yoghurt (sligro 476900) | 0,4 | 0,6 | 0,8 | 1 | bakje |
Spinazie | 150 | 225 | 300 | 375 | gr |
Rode ui middel | 0,5 | 0,75 | 1 | 1,25 | st |
Peterselie, dille | 0m4 | 0,6 | 0,8 | 1 | bosje |
Prei | 0,5 | 0,75 | 1 | 1,25 | st |
Knoflook | 1 | 1,5 | 2 | 2,5 | teen |
Ingrediƫnt | 2 pers. | 3 pers. | 4 pers. | 5. pers |
Olijfolie (el) | 2 | 3 | 4 | 5 |
Peper & zout |
|
|
|
|
(Rode wijn) azijn (el) | 2 | 3 | 4 |
|
Koekenpan, Blender/staafmixer
Energie (KJ) 2663, Energie (kcal) 635, Eiwit (g) 35, Koolhydraten (g) 56, Waarvan suikers (g) 11, Vetten totaal (g) 27, Waarvan verzadigd (g) 6, Vezels (g) 10, Zout (g) 2
Dit gerecht bevat: Gluten, Melk*
*Kan sporen van andere allergenen bevatten.