Gepofte zoete aardappels

met bonenchili

50-55 min
Vega

Bereiding

1 Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de zoete aardappel, prik rondom in met een vork en wikkel in aluminiumfolie. Rooster de zoete aardappelen in 45-50 min zacht in de oven.
2 Pel en snijd de ui fijn en fruit voor 4-5 min aan in een koekenpan met wat verhitte olijfolie. Voeg vervolgens de knoflook (uitgeperst) en de specerijen toe, bak dit voor 2-3 min.
3 Snijd de tomaten en de paprika in blokjes en voeg toe aan de pan. Laat op laag vuur voor 10-15 min indikken.
4 Spoel de zwarte bonen af in een vergiet en voeg deze toe aan de pan. Verhit voor 5 min mee. Hak ondertussen de koriander fijn.
5 Snijd de zoete aardappels in de lengte doormidden en verdeel ze over de borden. Schep de chili erover en garneer met de koriander en de yoghurt. Eet smakelijk!

Wat we sturen

Ingrediƫnt 2 pers. 3-4 pers. 4-5 pers. Eenheid
Zoete aardappels 2 3 4 st
Ui 1 1,5 2 st
Knoflook 1 1,5 2 teen
Gerookte paprika poeder, komijn 4 6 8 gr
Tomaten 4 6 8 st
Rode paprika 1 1,5 2 st
Zwarte bonen 1 1,5 2 blik
Koriander 0,5 0,75 1 bosje
Yoghurt 2 3 4 el

Wat je zelf in huis moet hebben

Ingrediƫnt
Olijfolie
Peper & zout

Kookgerei

Oven, Koekenpan

Voedingswaarde

Energie (KJ) 2425, Energie (kcal) 687, Eiwit (g) 48, Koolhydraten (g) 101, Waarvan suikers (g) 28, Vetten totaal (g) 7, Waarvan verzadigd (g) 2, Vezels (g) 27, Zout (g) 3

Allergenen

Dit gerecht bevat: Melk*

*Kan sporen van andere allergenen bevatten.