met bonenchili
1 | Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de zoete aardappel, prik rondom in met een vork en wikkel in aluminiumfolie. Rooster de zoete aardappelen in 45-50 min zacht in de oven. | ||||
2 | Pel en snijd de ui fijn en fruit voor 4-5 min aan in een koekenpan met wat verhitte olijfolie. Voeg vervolgens de knoflook (uitgeperst) en de specerijen toe, bak dit voor 2-3 min. | ||||
3 | Snijd de tomaten en de paprika in blokjes en voeg toe aan de pan. Laat op laag vuur voor 10-15 min indikken. | ||||
4 | Spoel de zwarte bonen af in een vergiet en voeg deze toe aan de pan. Verhit voor 5 min mee. Hak ondertussen de koriander fijn. | ||||
5 | Snijd de zoete aardappels in de lengte doormidden en verdeel ze over de borden. Schep de chili erover en garneer met de koriander en de yoghurt. Eet smakelijk!
|
||||
Ingrediƫnt | 2 pers. | 3-4 pers. | 4-5 pers. | Eenheid |
Zoete aardappels | 2 | 3 | 4 | st |
Ui | 1 | 1,5 | 2 | st |
Knoflook | 1 | 1,5 | 2 | teen |
Gerookte paprika poeder, komijn | 4 | 6 | 8 | gr |
Tomaten | 4 | 6 | 8 | st |
Rode paprika | 1 | 1,5 | 2 | st |
Zwarte bonen | 1 | 1,5 | 2 | blik |
Koriander | 0,5 | 0,75 | 1 | bosje |
Yoghurt | 2 | 3 | 4 | el |
Ingrediƫnt
|
Olijfolie |
Peper & zout |
Oven, Koekenpan
Energie (KJ) 2425, Energie (kcal) 687, Eiwit (g) 48, Koolhydraten (g) 101, Waarvan suikers (g) 28, Vetten totaal (g) 7, Waarvan verzadigd (g) 2, Vezels (g) 27, Zout (g) 3
Dit gerecht bevat: Melk*
*Kan sporen van andere allergenen bevatten.