en geroosterde cherrytomaatjes
1 | Verwarm de oven voor op 200 graden. Breng vervolgens een pan water aan de kook voor de aardappels. Schil deze aardappels en snijd in gelijke stukken, kook ze vervolgens 20-25 min in de kookpan.
|
||||
2 | Snijd de cherrytomaten door de helft. Plaats in een ovenschaal en besprenkel met wat olijfolie, peper en zout. Zet de ovenschaal voor 15-20 min in de voorverwarmde oven. | ||||
3 | Snijd de prei in ringen en was deze goed af in een vergiet. Verhit wat olijfolie in de koekenpan en bak hierin de prei voor 3-4 min. Voeg vervolgens de babyspinazie toe totdat deze is geslonken. Haal de groenten uit de pan en zet voor nu apart. Voeg de dragon (gesneden) hieraan toe. | ||||
4 | Giet de aardappels af wanneer deze gaar zijn en doe terug in de pan. Bewaar bij het afgieten een kopje van het kookvocht. Voeg een scheutje kookvocht toe aan de pan en stamp de aardappels met een stamper tot een gladde puree. Voeg vervolgens de prei, spinazie en dragon toe en breng op smaak met peper en zout.
|
||||
5 | Verhit een opnieuw laagje olijfolie in de koekenpan op hoog vuur en bak hierin de vegetarische visstick als de olie goed warm is voor 3-5 min per kant. Laat de vissticks uitlekken op keukenpapier.
|
||||
6 | Serveer de vissticks samen met de spinazie puree en de geroosterde cherrytomaten. | ||||
Ingrediƫnt | 2 pers. | 3-4 pers. | 4-5 pers. | Eenheid |
Aardappels | 500 | 750 | 1000 | gr |
Cherrytomaatjes | 200 | 250 | 300 | gr |
Prei | 0,5 | 0,75 | 1 | st |
Baby Spinazie | 0,5 | 0,75 | 1 | bak |
Dragon | 0,5 | 0,75 | 1 | bosje |
PLNT Vissticks | 200 | 300 | 400 | gr |
Ingrediƫnt |
Olijfolie |
Peper & zout |
Oven, Kookpan, Koekenpan
Energie (KJ) 2563, Energie (kcal) 613, Eiwit (g) 19, Koolhydraten (g) 75, Koolhydraten waarvan suikers (g) 9, Vetten totaal (g) 23, Vetten waarvan verzadigd (g) 3, Vezels (g) 13, Zout (g) 1,0