Hamburger met verborgen groenten

en aardappelwedges

35-40 min
Rund

Bereiding

1 Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de aardappels en snijd in parten. Verdeel ze over een bakplaat met bakpapier en besprenkel met wat olijfolie en zout. Bak 25-30 min in de oven totdat ze gaar zijn.
2 Doe het gehakt in een ruime kom. Voeg hier het gerookte paprikapoeder aan toe en breng op smaak met peper en zout. Pel en snijd de ui fijn en voeg samen met de knoflook (uitgeperst) aan het gehakt toe. Schil de winterpeen met een dunschiller en rasp fijn boven een zeef. Druk met een lepel het overtollige vocht uit de winterpeen en voeg dan ook toe aan het gehakt. Breek het ei erboven en kneed met je handen samen tot een bal. Verdeel in gelijke stukken per persoon en vorm hier hamburgers van.
3 Snijd de tomaten in plakjes en de komkommer in schuine plakken. Doe in een saladekom en besprenkel met de azijn, peper en zout.
4
Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak de burgers voor 3-4 min per kant goudbruin en gaar op middelhoog vuur. Halveer de hamburgerbollen en rooster deze de laatste 2-3 min mee in de oven.
5 Smeer een laagje ketchup op de onderste helft van de broodjes gevolgd door de burger, de tomaat en de komkommer. Serveer de hamburgers met de aardappelpartjes. Eet smakelijk!

Wat we sturen

Ingrediënt 2 pers. 3 pers. 4 pers. 5 pers. Eenheid
Aardappels 500 750 1000 1250 gr
Rundergehakt 200 300 400 500 gr
Gerookte paprikapoeder 4 6 8 10 gr
Ui 1 1,5 2 2,5 st
Knoflook 1 1,5 2 2,5 teentje
Winterpeen 0,5 0,75 1 1,25 st
Tomaat 2 3 4 5 st
Komkommer 0,5 0,75 1 1,25 st
Wortel burgerbol 2 3 4 5 st

Wat je zelf in huis moet hebben

Ingrediënt 2 pers. 3 pers. 4 pers. 5 pers.
Olijfolie



Peper & zout



Ei (st) 0,5 0,75 1 1,25
(Witte) wijnazijn * (el) 1 1,5 2 2,5
Ketchup (el) 2 3 4 5


* Dit product niet in huis? Voeg deze toe aan je bestelling na het kiezen van je recepten.

Kookgerei

Oven, Koekenpan, Grove rasp

Voedingswaarde

Energie (KJ) 3357, Energie (kcal) 803, Eiwit (g) 33, Koolhydraten (g) 94, Koolhydraten waarvan suikers (g) 13, Vetten totaal (g) 30, Vetten waarvan verzadigd (g) 9, Vezels (g) 9, Zout (g) 1,6

Allergenen

Dit gerecht bevat: Gluten, Ei.*

*Kan sporen van andere allergenen bevatten.