1 |
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de prei in ringen en spoel deze goed af in een vergiet om het eventuele vuil te verwijderen. Snijd de kipdijfilet in blokjes. Pel en snipper de ui en bak deze samen met de knoflook (uitgeperst) in een scheutje verhitte olie in de koekenpan voor 3-4 min op laag vuur.
|
2 |
Draai het vuur omhoog naar middelhoog vuur en voeg de prei toe aan de pan. Voeg vervolgens de spinazie toe. Bak de groenten voor 3-4 min en voeg vervolgens de kip toe. Bak de kipstukjes in 5-7 min en breng op smaak met peper en zout. |
3 |
Kluts de eieren samen met de kookroom in een kom. Rasp vervolgens het kaasblokje. Roer de geraspte kaas door het ei-roommengsel heen en breng op smaak met peper en zout. |
4 |
Schil de aardappelen en rasp met een grove rasp boven een kom. Verdeel de groenten en de kip over de ovenschaal en giet het ei-roommengsel eroverheen. Verdeel dan de geraspte aardappel over de schaal heen. |
5 |
Bak de ovenschotel 30-35 min in de oven totdat de aardappelrösti goudbruin gekleurd is. Zet de oven naar wens de laatste 5 min op de grillstand voor een goudbruin krokant korstje. Serveer de ovenschotel. Eet smakelijk! |