Rösti ovenschotel met kip

met spinazie en prei

+ 30 min oventijd
20-25 min
Kip

Bereiding

1 Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de prei in ringen en spoel deze goed af in een vergiet om het eventuele vuil te verwijderen. Snijd de kipdijfilet in blokjes. Pel en snipper de ui en bak deze samen met de knoflook (uitgeperst) in een scheutje verhitte olie in de koekenpan voor 3-4 min op laag vuur.                                
2 Draai het vuur omhoog naar middelhoog vuur en voeg de prei toe aan de pan. Voeg vervolgens de spinazie toe. Bak de groenten voor 3-4 min en voeg vervolgens de kip toe. Bak de kipstukjes in 5-7 min en breng op smaak met peper en zout.
3 Kluts de eieren samen met de kookroom in een kom. Rasp vervolgens het kaasblokje. Roer de geraspte kaas door het ei-roommengsel heen en breng op smaak met peper en zout.
4 Schil de aardappelen en rasp met een grove rasp boven een kom. Verdeel de groenten en de kip over de ovenschaal en giet het ei-roommengsel eroverheen. Verdeel dan de geraspte aardappel over de schaal heen.
5 Bak de ovenschotel 30-35 min in de oven totdat de aardappelrösti goudbruin gekleurd is. Zet de oven naar wens de laatste 5 min op de grillstand voor een goudbruin krokant korstje. Serveer de ovenschotel. Eet smakelijk!

Wat we sturen

Ingrediënt 2 pers. 3 pers. 4 pers. 5 pers. Eenheid
Gouda jong belegen stuk 50 75 100 125 gr
Aardappelen 500 750 1000 1250 gr
Kookroom 100 150 200 250 ml
Kipdijfilet 200 300 400 500 gr
Spinazie 200 300 400 500 gr
Prei 0,5 0,75 1 1,25 st
Ui (klein) 1 1,5 2 2,5 st
Knoflook 1 1,5 2 2,5 teentje

Wat je zelf in huis moet hebben

Ingrediënt 2 pers. 3 pers. 4 pers. 5 pers.
Olijfolie



Peper en zout



Eieren 1 1,5 2 2,5

Kookgerei

Koekenpan, Oven, Grove rasp

Allergenen

Dit gerecht bevat: Melk, Ei*

*Kan sporen van andere allergenen bevatten