Kipburger op brioche bun

met honing-mosterdsaus

30-35 min
Kip

Bereiding

1 Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de aardappelen en snijd in partjes. Verdeel ze over een bakplaat bekleed met bakpapier en besprenkel met olijfolie, peper en zout. Rooster de aardappelpartjes voor 20-25 min in de voorverwarmde oven.
2 Verwarm een scheutje olie in een koekenpan. Kneed het kipgehakt samen met de specerijen, peper en zout en vorm burgers. Bak in de koekenpan de kipburgers 3-4 min per kant op middelhoog vuur.
3 Rasp de komkommer met een dunschiller of kaasschaaf in lange slierten en snijd de tomaten in plakjes. Meng de honing en mosterd samen tot een sausje. Voeg indien gewenst een theelepel water toe om het sausje wat te verdunnen. Breng op smaak met peper en zout.
4 Rooster de broodjes 2 min in de voorverwarmde oven. Serveer de kipburgers op de brioche buns met de honingmosterdsaus, komkommer, tomaat en sla. Serveer de aardappelfriet hiernaast. Eet smakelijk!

Wat we sturen

Ingrediƫnt 2 pers. 3 pers. 4 pers. 5 pers. Eenheid
Kipgehakt 200 300 400 500 gr
Komkommer 0,75 1 1,5 2 st
Aardappelen 400 600 800 1000 gr
Hamburger bol brioche met sesam 2 3 4 5 st
Gerookte paprikapoeder, knoflookpoeder, uienpoeder 4 6 8 10 gr
Tomaten 2 3 4 5 st
Sla Little gem 0,4 0,6 0,8 1 st

Wat je zelf in huis moet hebben

Ingrediƫnt 2 pers. 3 pers. 4 pers. 5 pers.
Olijfolie



Peper en zout



Honing* (el) 1 1,5 2 2,5
Mosterd* (el) 1 1,5 2 2,5


* Dit product niet in huis? Voeg deze toe aan je bestelling na het kiezen van je recepten.

Kookgerei

Oven, Koekenpan

Voedingswaarde

Energie (KJ) 3150, Energie (kcal) 751, Eiwit (g) 36, Koolhydraten (g) 93, Koolhydraten waarvan suikers (g) 23, Vetten totaal (g) 23, Vetten waarvan verzadigd (g) 4, Vezels (g) 11, Zout (g) 1.3

Allergenen

Dit gerecht bevat: Gluten, Melk, Sesam, Mosterd *
*Kan sporen van andere allergenen bevatten.