Malse eendenborstfilet met geroosterde druiven en pastinaak.
30-35 min
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200° C. Kerf het vet van de eendenborst voorzichtig diagonaal in, maar snijdt niet in het vlees. Hak de tijm en de jeneverbessen fijn en wrijf de eendenborstfilet hiermee in.
Schil de pastinaak en snijd in reepjes van 1 cm dik. Doe de pastinaak in een ovenschaal met een scheutje olijfolie en bak 10 min in de oven. Voeg dan de druiven toe en bak nog een 15 min. (De schil mag knapperig zijn en de druiven nog zacht vanbinnen).
Bak de eendenborstfilet, vette kant naar beneden, in een droge koekenpan 5 minuten op laag vuur tot het vet goudbruin en knapperig is. Draai de filet om, zet het vuur hoog en bak nog eens 1 minuut. Leg de filet in een ovenschaal en bak nog 10-12 min in de oven.
Laat de eend, afgedekt met aluminiumfolie 5 min rusten. Schenk het vet van de eend in een steelpannetje en voeg de crème fraiche toe. Breng zachtjes aan de kook en breng op smaak met zout en peper. Verdun eventueel met een scheutje water.
Maak de rucola aan met 1 eetlepel olijfolie, zout en peper. Snijd de eend in plakjes, verdeel deze over 2 borden en serveer met de geroosterde druiven, pastinaak en crème fraîche saus.