Heekfilet met antiboise en broccoli

Antiboise?? Antiboise is een klassieke Franse saus uit het dorpje Antibes.  De saus heeft als basis tomaten en knoflook en wordt afgemaakt met olijven en kappertjes. Wij serveren de Antiboise met heekfilet en Broccoli.

30-35 min
Vis

Bereiding

  1. Breng een pan water aan de kook. Schil de aardappels en snijd ze in stukken. Snijd de broccoli in roosjes.
  2. Kook de aardappels 15-20 min totdat ze gaar zijn en laat de broccoli de laatste 8 min meekoken. Giet af en doe terug in de pan, laat even uitdampen.
  3. Antiboise: Snijd de tomaten, olijven en kappertjes fijn. Bak samen met de knoflook(uitgeperst) in een beetje olie in een koekenpan 3-4 min op hoog vuur totdat het vocht van de tomaten iets is verdampt. Breng op smaak met peper en zout. Schep uit de pan in een kom.
  4. Bak de heekfilet in een beetje olie in de pan van de Antiboise 3-4 min op de huidkant. Draai de vis om en bak nog 2 min op de andere kant.
  5. Voeg een scheutje melk toe aan de pan van de broccoli en aardappels en stamp met een stamper tot een grof mengsel. Breng op smaak met peper en zout.
  6. Schep de Antiboise op het bord en leg de heekfilet erop. Serveer samen met de broccoli-aardappelstamp.

Wat we sturen

  • Heekfilet
  • Tomaten
  • Olijven
  • Kappertjes
  • Knoflook
  • Aardappels
  • Melk
  • Broccoli


Wat je zelf in huis moet hebben

  • Olijfolie
  • Peper en zout