Broccoli-courgettesoep met focaccia's

Heerlijke romige soep met broccoli en courgette met focaccia's met tomaatjes.

25-30 min
Vega

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Bereid de focaccia's volgens de instructies op de verpakking. Haal uit de oven en laat afkoelen.
  2. Snijd de ui fijn, de broccoli in roosjes en de courgette in grove stukken. Schil de aardappel en snijd in blokjes.
  3. Bak de groenten samen met de aardappelblokjes en de knoflook(uitgeperst) in een beetje olie in een kookpan 5-6 min op middelhoog/hoog vuur. Voeg het blokje groentebouillon en het water toe aan de pan en laat het geheel nog 10 min zachtjes doorkoken.
  4. Pureer de groenten met een staafmixer in de pan tot een gladde soep. Breng op smaak met peper en zout. Roer een scheutje slagroom door de soep heen voor een romige smaak.
  5. Snijd de peterselie fijn en verdeel samen met de pompoenpitten over de soep heen. Serveer de broccoli-courgette soep met de focaccia's.

Wat we sturen

S M L Eenheid Ingrediƫnt
1 1,5 2 st broccoli
1,5 2 3 st courgette
1 1,5 2 st ui
1 1,5 2 st teentje knoflook
50 75 100 ml slagroom
1 1,5 2 st aardappel
20 30 40 gr pompoenpitten
1 1,5 2 st blokje groentebouillon
1 1 1 bosje peterselie
1 1,5 2 st focaccia's 

Wat je zelf in huis moet hebben

  • Olijfolie
  • Peper en Zout