met knapperige spekreepjes
1 | Breng een pan water aan de kook voor de aardappels en koolrabi. Schil de aardappels en koolrabi en snijd in stukken. Doe samen in de pan en kook 15-20 min totdat beiden gaar zijn. | ||||
2 | Bak ondertussen de spekreepjes in een droge koekenpan 6-8 min op middelhoog vuur totdat ze een beetje knapperig zijn. Haal uit de pan en laat even uitlekken op een stukje keukenpapier. | ||||
3 | Snijd de rode paprika in kleine blokjes en hak de rucola grof. Zet opzij. | ||||
4 | Giet de aardappels en de koolrabi af en doe terug in de pan. Vang eventueel wat kookvocht op. Roer de boter en een scheutje kookvocht door de stamppot. Meng met een stamper tot een grove puree. | ||||
5 | Meng de rucola, de paprika en de spekreepjes door de koolrabiaardappelpuree heen. Breng op smaak met de mosterd en peper en zout en serveer direct. | ||||
Ingrediƫnt | 2 pers. | 3-4 pers. | 4-5 pers. | Eenheid |
aardappels | 600 | 900 | 1200 | gr |
koolrabi | 1 | 1.5 | 2 | st |
spekreepjes | 150 | 225 | 300 | gr |
rode paprika | 0.5 | 0.75 | 1 | st |
rucola | 75 | 100 | 125 | gr |
Ingrediƫnt | 2 pers. | 3-4 pers. | 4-5 pers. |
boter (el) | 1 | 1.5 | 2 |
mosterd (tl) | 1 | 1.5 | 2 |
peper & zout |
|
|
|
Kookpan, Koekenpan, Stamper |
Energie (KJ) 3595, Energie (kcal) 866, Eiwit (g) 13, Koolhydraten (g) 61, waarvan suikers (g) 5, Vetten totaal (g) 61, waarvan verzadigd (g) 25, Vezels (g) 8, Zout (g) 3
Mosterd, Melk |