Ovenschotel met zoete aardappel

met gehakt en broccoli

+ 30 min oventijd
20-25 min
Rund

Bereiding

1 Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de zoete aardappels met een dunschiller en snijd in zo dun mogelijke plakjes.
2 Snijd de rode ui fijn en de prei in ringen. Snijd de broccoli in kleine roosjes. Bak de ui en de knoflook (uitgeperst) in een scheutje olijfolie in een ruime koekenpan 3-4 min op laag vuur. Draai vervolgens het vuur omhoog en voeg het gehakt, de prei en de broccoli toe aan de pan. Bak nog 5-6 min.
3 Breng de groente en het gehakt op smaak met peper en zout en roer de crème fraîche erdoorheen. Ris de blaadjes van de tijm en meng er ook doorheen. Giet de groenten en het gehakt in een ovenschaal.
4 Meng de zoete aardappelschijfjes in een kom met wat olijfolie, peper en zout. Leg de aardappelschijfjes vervolgens dakpansgewijs op de ovenschaal totdat alle groente en gehakt bedekt is.
5 Bestrooi de ovenschotel met versgeraspte Italiaanse kaas en bak de ovenschotel 25-30 min in de oven totdat de zoete aardappel gaar is.
6 Garneer de zoete aardappel ovenschotel met vers gehakte peterselie.

Wat we sturen

Ingrediënt 2 pers. 3-4 pers. 4-5 pers. Eenheid
zoete aardappel 500 750 1000 gr
rode ui 0.5 0.75 1 st
prei 1 1.5 2 st
broccoli 0.5 0.75 1 st
knoflook 1 1.5 2 teen
half om half gehakt 200 300 400 gr
crème fraîche 2 3 4 el
tijm en peterselie 1 1 1 bosje
Italiaanse kaas 1 1.5 2 blokje

Wat je zelf in huis moet hebben

Ingrediënt
olijfolie
peper & zout

Kookgerei

Oven, Koekenpan, Ovenschaal

Voedingswaarde


per portie
Energie (kJ) 2856
Energie (kcal) 684
Eiwit (g) 33
Koolhydraten (g) 58
Koolhydraten waarvan suikers (g) 19
Vetten totaal (g) 32
Vetten waarvan verzadigd (g) 14
Vezels (g) 15
Zout (g) 1

Allergenen

Melk