1 |
Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de zoete aardappels met een dunschiller en snijd in zo dun mogelijke plakjes. |
2 |
Snijd de rode ui fijn en de prei in ringen. Snijd de broccoli in kleine roosjes. Bak de ui en de knoflook (uitgeperst) in een scheutje olijfolie in een ruime koekenpan 3-4 min op laag vuur. Draai vervolgens het vuur omhoog en voeg het gehakt, de prei en de broccoli toe aan de pan. Bak nog 5-6 min. |
3 |
Breng de groente en het gehakt op smaak met peper en zout en roer de crème fraîche erdoorheen. Ris de blaadjes van de tijm en meng er ook doorheen. Giet de groenten en het gehakt in een ovenschaal.
|
4 |
Meng de zoete aardappelschijfjes in een kom met wat olijfolie, peper en zout. Leg de aardappelschijfjes vervolgens dakpansgewijs op de ovenschaal totdat alle groente en gehakt bedekt is.
|
5 |
Bestrooi de ovenschotel met versgeraspte Italiaanse kaas en bak de ovenschotel 25-30 min in de oven totdat de zoete aardappel gaar is. |
6 |
Garneer de zoete aardappel ovenschotel met vers gehakte peterselie. |