met mozzarella en olijven
1 | Verwarm de oven voor op 200 graden. | ||||
2 | Snijd de cherrytomaten doormidden en de champignons in plakjes. Snijd de gele paprika in ringen. Laat de mozzarella uitlekken en snijd in plakjes. Rasp de Italiaanse kaas met een grove rasp. | ||||
3 | Verdeel de passata over de platbroden en smeer uit met een lepel. Beleg de pizza’s vervolgens met de paprika, champignons, cherrytomaten en de olijven. Leg de plakjes mozzarella erop en bestrooi met de Italiaanse kaas en de oregano. | ||||
4 | Bak de platbrood pizza’s 8-10 min in de oven totdat de groenten beetgaar zijn en de kaas is gesmolten. Snijd de pizza’s in punten en serveer direct. | ||||
Ingrediënt | 2 pers. | 3-4 pers. | 4-5 pers. | Eenheid |
cherrytomaatjes | 100 | 150 | 200 | gr |
champignons | 100 | 150 | 200 | gr |
gele paprika | 0.75 | 1 | 1.5 | st |
mozzarella | 1 | 1.5 | 2 | bol |
Italiaanse kaas | 1 | 1.5 | 2 | blokje |
passata | 250 | 375 | 500 | ml |
Libanees volkoren platbrood | 4 | 6 | 8 | st |
kalamata olijven | 0.5 | 0.75 | 1 | potje |
oregano | 4 | 6 | 8 | gr |
Ingrediënt |
olijfolie |
peper & zout |
Oven |
Energie (KJ) 2579, Energie (kcal) 614, Eiwit (g) 28, Koolhydraten (g) 57, waarvan suikers (g) 9, Vetten totaal (g) 29, waarvan verzadigd (g) 11, Vezels (g) 10, Zout (g) 3
Melk, Gluten |