Platbrood pizza's

met mozzarella en olijven

20-25 min
Vega

Bereiding

1 Verwarm de oven voor op 200 graden.
2 Snijd de cherrytomaten doormidden en de champignons in plakjes. Snijd de gele paprika in ringen. Laat de mozzarella uitlekken en snijd in plakjes. Rasp de Italiaanse kaas met een grove rasp.
3 Verdeel de passata over de platbroden en smeer uit met een lepel. Beleg de pizza’s vervolgens met de paprika, champignons, cherrytomaten en de olijven. Leg de plakjes mozzarella erop en bestrooi met de Italiaanse kaas en de oregano.
4 Bak de platbrood pizza’s 8-10 min in de oven totdat de groenten beetgaar zijn en de kaas is gesmolten. Snijd de pizza’s in punten en serveer direct.

Wat we sturen

Ingrediënt 2 pers. 3-4 pers. 4-5 pers. Eenheid
cherrytomaatjes 100 150 200 gr
champignons 100 150 200 gr
gele paprika 0.75 1 1.5 st
mozzarella 1 1.5 2 bol
Italiaanse kaas 1 1.5 2 blokje
passata 250 375 500 ml
Libanees volkoren platbrood 4 6 8 st
kalamata olijven 0.5 0.75 1 potje
oregano 4 6 8 gr

Wat je zelf in huis moet hebben

Ingrediënt
olijfolie
peper & zout

Kookgerei

Oven

Voedingswaarde

Energie (KJ) 2579, Energie (kcal) 614, Eiwit (g) 28, Koolhydraten (g) 57, waarvan suikers (g) 9, Vetten totaal (g) 29, waarvan verzadigd (g) 11, Vezels (g) 10, Zout (g) 3

Allergenen

Melk, Gluten