met komkommer en wortel
1 | Verwarm de oven voor op 200 graden. Bestrooi de kipfilet met peper en zout en wrijf in met de specerijen. Giet de helft van de passata in een ovenschaaltje en leg de kipfilet hierin. Schenk de andere helft van de passata eroverheen en bak de kipfilet 20-25 min in de oven totdat hij gaar is.
|
||||
2 | Snijd de komkommer in schuine plakken en snijd deze plakken vervolgens in reepjes. Schil de winterpeen en snijd vervolgens in dunne reepjes (wortel julienne). Dit kan met een mes, maar ook met een spirelli of mandoline. Snijd de limoen in partjes en hak de koriander grof.
|
||||
3 | Haal de kipfilet uit de oven en trek de kip met twee vorken uit elkaar in slierten zodat het pulled chicken wordt. Voeg vervolgens de crème fraîche toe en meng erdoorheen.
|
||||
4 | Breng de pulled chicken op smaak met peper en zout en zet dan nog 5 min in de oven.
|
||||
5 | Warm de wraps 1 min per kant op in een droge koekenpan op laag vuur of leg een aantal min in de oven.
|
||||
6 | Beleg de wraps met de wortel julienne, komkommer en pulled chicken. Bestrooi met de koriander en serveer met een partje limoen. | ||||
Ingrediënt | 2 pers. | 3 pers. | 4 pers. | 5 pers. | Eenheid |
Kipfilet | 200 | 300 | 400 | 500 | gr |
Passata | 200 | 300 | 400 | 500 | gr |
Crème fraîche | 62,5 | 94 | 125 | 155 | gr |
Paprikapoeder, knoflookpoeder | 4 | 6 | 8 | 10 | gr |
Wraps | 4 | 6 | 8 | 10 | st |
Winterpeen | 1 | 1,5 | 2 | 2,5 | st |
Koriander | 0,4 | 0,6 | 0,8 | 1 | bosje |
Komkommer | 0,5 | 0,75 | 1 | 1,25 | st |
Limoen | 0,4 | 0,6 | 0,8 | 1 | st |
Ingrediënt |
Peper & zout |
Olijfolie |
Oven, Koekenpan |
Energie (KJ) 2566, Energie (kcal) 612, Eiwit (g) 34, Koolhydraten (g) 53, Koolhydraten waarvan suikers (g) 9, Vetten totaal (g) 28, Vetten waarvan verzadigd (g) 9, Vezels (g) 7, Zout (g) 2,2
Dit gerecht bevat; Gluten, Melk *
* Kan sporen van andere allergenen bevatten.