Snelle woknoedels

met groenten en een spiegeleitje

25-30 min
Vega

Bereiding

1 Breng een pan water aan de kook voor de noedels en de sugar snaps. Verwijder de uiteindes van de sugar snaps. Kook de noedels volgens de instructies op de verpakking en kook de sugar snaps mee.
2 Schil en rasp de gember met een fijne rasp boven een kommetje. Snijd de rode peper fijn, haal eventueel de pitjes eruit als je niet te pittig wilt en pers de knoflook uit.
3 Schil de winterpeen met een dunschiller en halveer de winterpeen. Snijd daarna in schuine dunne plakken. Verwijder de onderkant van de spitskool en snijd de rest in dunne repen. Snijd de paprika in reepjes.
4 Bak de gember, knoflook en rode peper in een scheutje olijfolie in een ruime koekenpan of wokpan 2-3 min op laag vuur. Voeg dan de winterpeen, rode paprika en de spitskool toe aan de pan en draai het vuur omhoog. Bak 6-8 min op middelhoog vuur.
5 Bak in een andere koekenpan in een scheutje olijfolie de spiegeleieren op laag vuur. Bak ze tot het eiwit is gestold, maar het eigeel nog niet.
6 Giet de noedels en de sugarsnaps af en voeg toe aan de pan met de groenten. Roer goed door elkaar. Breng op smaak met de sojasaus en de ketjap. Bestrooi de woknoedels met de pinda’s en wat blaadjes verse koriander en serveer met een spiegeleitje.

Wat we sturen

Ingrediënt 2 pers. 3-4 pers. 4-5 pers. Eenheid
Chinese eiermie 170 250 340 gr
Sugar snaps 100 150 200 gr
Gember 0.5 0.75 1 st
Rode peper 0.5 0.75 1 st
Knoflook 1 1.5 2 st
Winterpeen 0.5 0.75 1 st
Spitskool (gesneden) 100 150 200 gr
Rode paprika 1 1.5 2 st
Eieren 2 3 5 st
Pinda's 20 30 40 gr
Koriander 0,5 0,75 1 bosje

Wat je zelf in huis moet hebben

Ingrediënt 2 pers. 3-4 pers. 4-5 pers. Eenheid
Olijfolie



Peper & zout



Sojasaus 2 3 4 el
Ketjap  2 3 4 el

Kookgerei

Kookpan, Koekenpan(nen)

Voedingswaarde


per portie
Energie (KJ) 2776
Energie (kcal) 662
Eiwit (g) 29
Koolhydraten (g) 71
Koolhydraten waarvan suikers (g) 19
Vetten totaal (g) 26
Vetten waarvan verzadigd (g) 5
Vezels (g) 13
Zout (g) 4

Allergenen

Gluten, Ei, Pinda, Soja