met broccoli
1 | Doe de sushirijst samen met de kokosmelk en het water in een pan en breng aan de kook. Draai vervolgens het vuur omlaag en laat de rijst met de deksel op de pan 12-15 min zachtjes doorkoken. Haal de pan daarna van het vuur en roer de rijst een keer door. Laat dan nog 10 min met de deksel op de pan staan. | ||||
2 | Snijd de rode peper fijn en meng met de ketjap in een kom. Bestrooi de biefstuk met peper en zout en meng met de ketjap in de kom. Laat 5 min marineren. | ||||
3 | Breng ondertussen een pan water aan de kook voor de broccoli. Snijd de broccoli in roosjes en kook 6-8 min totdat ze beetgaar zijn. | ||||
4 | Bak de biefstuk in een scheutje olijfolie in een koekenpan 2-3 min per kant op hoog vuur. Haal vervolgens uit de pan en wikkel in aluminiumfolie. Laat 5 min rusten. | ||||
5 | Verdeel de kokosrijst over de borden en schep de broccoli hierbij. Snijd de biefstuk tegen de draad in in plakjes en verdeel over de kokosrijst. Serveer direct. | ||||
Ingrediƫnt | 2 pers. | 3-4 pers. | 4-5 pers. | Eenheid |
kokosmelk | 200 | 300 | 400 | ml |
sushirijst | 200 | 300 | 400 | gr |
broccoli | 1 | 1.5 | 2 | st |
rode peper | 0.5 | 0.75 | 1 | st |
biefstuk | 200 | 300 | 400 | gr |
Ingrediƫnt | 2 pers. | 3-4 pers. | 4-5 pers. |
water (ml) | 200 | 300 | 400 |
ketjap (el) | 2 | 3 | 4 |
peper & zout |
|
|
|
olijfolie |
|
|
|
Kookpan(nen), Koekenpan, Aluminiumfolie |
Energie (KJ) 3301, Energie (kcal) 787, Eiwit (g) 40, Koolhydraten (g) 90, Koolhydraten waarvan suikers (g) 8, Vetten totaal (g) 28, Vetten waarvan verzadigd (g) 18, Vezels (g) 8, Zout (g) 1
Soja |